Поради тежки загуби Русия бе принудена да изтегли войските си

...
Поради тежки загуби Русия бе принудена да изтегли войските си
Коментари Харесай

Руските войски се оттеглят от района на Киев

Поради тежки загуби Русия бе принудена да изтегли войските си от региона към столицата Киев. Това заяви Генералният щаб на украинската войска и посочи, че две батальонни тактически групи на съветската войска са изтеглени в Беларус. Според щаба това е доказателство, че те са понесли „значителни загуби“.

Украйна съобщи, че е подготвена да разиска своя неутралитет „в дълбочина“, защото филантропичната обстановка в Мариупол, в източната част на страната, се разказва като „катастрофална“, написа Агенция Франс Прес.

В града, обсаден и бомбардиран от седмици, „населението се бори за оцеляване. Хуманитарната обстановка е катастрофална“, удостовери в нощта против понеделник украинското министерство на външните работи в профила си в „ Туитър “.

„ Руските въоръжени сили трансформират града в пепел “. Украинският президент Володимир Зеленски осъди от своя страна цялостната обсада на този град, който съветската войска се пробва да превземе от седмици.

„ Всички входове и изходи на града са блокирани (…) в Мариупол е невероятно да се внасят храна и медикаменти “, сподели той в неделя вечерта. „ Руските сили бомбардират конвои с филантропична помощ и убиват водачите “, добави той.

Около 2000 деца също са били отведени в Русия, сподели той. „И това значи отвлечени. Защото не знаем къде тъкмо са. Някои са с родителите си, други не. Това е катастрофа“, сподели той.

Повече от 2000 цивилни са били убити в Мариупол, съгласно неотдавнашен отчет, обявен от кметството. Според украинския президент към 100 000 души към момента са блокирани в това стратегическо пристанище на Азовско море. Няколко опита за определяне на безвредни направления за цивилни се провалиха, като двете страни се упрекваха взаимно в нарушение на примирието.

И ние към момента не знаем, близо две седмици след бомбардировките на театъра в Мариупол, ориста на стотиците цивилни, които бяха намерили леговище там: съвсем невъзможна задача, съгласно общински чиновник от Мариупол.

Френският президент сподели в неделя, че ще приказва с съветския си сътрудник Владимир Путин в понеделник или вторник, с цел да провежда интервенция по евакуация от града.

Еманюел Макрон, който към този момент е приказвал осем пъти с Владимир Путин от началото на съветската инвазия на 24 февруари, остава уверен, че пътят на разговор с Москва към момента е вероятен, „ с цел да се спре войната, която Русия стартира в Украйна“.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР