Поради тази причина фестивалът добавя втори дати за представянето на

...
Поради тази причина фестивалът добавя втори дати за представянето на
Коментари Харесай

Извънредни дати за 3 от спектаклите на ONE DANCE WEEK


Поради тази причина фестивалът прибавя втори дати за представянето на едни от най-впечатляващите си спектакли: ДЕТЕ на белгийската танцова компания Peeping Tom, CHAPTER 3 на израелците L-E-V Company и актуалния цирк от Австралия - A SIMPLE SPACE на GravityOther Myths.
12-тото издание на фестивала ще се организира сред 20 септември и 20 октомври в Пловдив и е един от главните акценти в програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.
ДЕТЕ / PEEPING TOM
20 септември (петък) - 20:00 - Дом на Културата " Борис Христов "
21 септември (събота) - 20:00 - Дом на Културата " Борис Христов "
“Театрален електрошок… техният гений е плашещ. “ – Монд
Реалност или фикция? Приказка или призрачен сън?
Култовата белгийска компания Peeping Tom ловко си играе с ужасяващите измерения на действителността и човешкото схващане, като слага в сърцето на последния си театър комплицирания и постоянно неразбираем свят на ДЕТЕ-то.
Сцената, преобразена до неразбираемост, пресъздава реален горски пейзаж, в който оживяват от дълго време забравени приказки, кошмари, фантазии и страхове, надълбоко свързани с детето във всеки от нас. Спектакъл, дразнещ преосмисляне на метода, по който гледаме към детското (под)съзнание.
" Най-същественото остава в неспирния танц. Дори когато телата са неподвижни, виждаме силата, дезартикулацията, точността и цялостния надзор над телата, по този начин присъщи за надарените танцьори от PEEPING TOM. " - споделя за представлението Luxemburger Wort.
Истински шедьовър на актуалния танц, ДЕТЕ ще може да бъде забелязан на 20 и 21 септември в Дом на Културата " Борис Христов ", Пловдив.
Подробности и билети ще намерите тук .
CHAPTER 3 / L-E-V COMPANY
5 октомври (събота) - 20:00 - Дом на Културата " Борис Христов "
6 октомври (неделя) - 19:00 - Дом на Културата " Борис Христов "
Израелската хореографка Шарон Еял и мултимедийният дизайнер Гай Бехар, едни от най-атрактивните фигури на актуалната танцова сцена, гостуват у нас с последното си творби - CHAPTER 3 / Глава Трета.
CHAPTER 3 e естественото продължение и свършек на трилогията спектакли, разглеждащи многоликия и безвременен облик на на най-сладкото и горчиво възприятие, познато на индивида - Любовта.
Болезнената разлъка, показана като форма на нравствен катарзис и възобновяване от разрушителните й последствия застават в сърцето на финалната глава от любовната трилогия.
CHAPTER 3 идва в Пловдив броени дни след международната си премиера в Германия, a детайлности и билети ще намерите тук .
A SIMPLE SPACE / GRAVITYOTHER MYTHS:
18 октомври (петък) - 20:00 - Дом на Културата " Борис Христов "
19 октомври (събота) - 11:00 - Дом на Културата " Борис Христов "
Съвременен Цирк от далечна Австралия, апатичен към гравитацията.
Между необятните вселени на цирковото и театралното изкуство, компанията GravityOther Myths основава личен и безподобен тип физически спектакъл, който с лекост обръща визиите ни за придвижване в пространството.
Главозамайващ и динамичен театър, който не се нуждае от грим, костюми, специфични резултати или защитни въжета, с цел да провокира законите на физиката и стигне оттатък човешките благоприятни условия.
The Guardian дефинира A SIMPLE SPACE като “абсолютен успех ”, скоростно трансформирал се в интернационална сензация, спираща дъха на публиката и критиците по цялото кълбо.
Подробности и билети ще намерите тук .
---
Билети за всички спектакли от програмата на ONE DANCE WEEK 2019 ще намерите онлайн в системата на EpayGo.bg , както и на касите на EasyPay в цялата страна.
ONE DANCE WEEK се провежда от Фондация „ ЕДНО за просвета и изкуства “ и е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Фестивалът се реализира с поддръжката на Министерството на културата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР