Поради спиране на производството заради карантината и проблемите с транспорта

...
Поради спиране на производството заради карантината и проблемите с транспорта
Коментари Харесай

DM: ООН предупреди за «катастрофалните последствия» заради недостиг на презервативи по време на кризата с коронавируса

Поради прекъсване на производството поради карантината и проблемите с превоза по време на пандемията светът може да се сблъска с дефицит на презерватив. Според Daily Mail Фондът на Организация на обединените нации за популацията се притеснява, че това събитие може да засегне бедните и уязвимите в обществото и ще има „ пагубни последствия “ за здравето и живота на доста дами и техните близки.

Организация на обединените нации предизвестява за вероятни " пагубни " последствия от дефицит на презервативи заради обстоятелството, че по време на пандемията COVID-19 редица производители бяха принудени да карантират фабриките си, оповестява Daily Mail.

Днес управляващите на доста страни, наранени от ковид, преустановиха работата на всички бизнеси, които съгласно държавните управления не са от първостепенно значение. В края на март Малайзия, една от най-големите страни, произвеждащи най-популярните типове контрацептиви, разгласи карантина на цялата си територия. За локалната компания Karex, която прави всеки пети презерватив в международен мащаб, това значи, че сред средата на март и средата на април ще създаде 200 милиона броя по-малко от нормално.

Според изпълнителния шеф на предприятието Гох Миа Киат, като се има поради, че други производители могат да се сблъскат с сходни проблеми или компликации с превозването, също породени от пандемията, светът е изправен пред дефицит на презервативи.

„ Ситуацията е комплицирана, само че ние се опитваме да създадем всичко допустимо. Перспективите провокират забележителна угриженост, защото презервативите са значимо здравно произведение “, разяснява малайзийски предприемач. Според него той е най-притеснен от неналичието на налични контрацептиви в разрастващите се страни.

Според вестника, в началото Karex е трябвало да затвори и трите малайзийски завода преди края на карантината, на 14 април, само че на компанията е било позволено да възобнови работата по-рано - единствено с половината чиновници.

Фондът на Организацията на обединените народи за население, който обезпечава надзор върху половото и репродуктивното здраве в страни по света, също „ бие паника “, акцентира Daily Mail. Според организацията, заради проблеми с производството и превоза, сега тя получава към 50-60% от доставките на презервативи в в нормалното време. Фондът също изрази опасения, че дефицитът на контрацептиви ще засегне най-бедните и уязвими групи от популацията, само че увери, че организацията се пробва да наеме спомагателни снабдители.

Представител на фондацията на Организация на обединените нации съобщи: „ Липсата на презервативи или каквито и да било контрацептиви като цяло може да докара до увеличение на броя на нежеланите бременности с евентуално пагубни последствия за здравето и живота на тийнейджърките, дамите и техните сътрудници и фамилии “. Това допуска и рисковете от рисков аборт, както и зараза със полово излъчени заболявания и ХИВ.

Въпреки предизвестията за иден дефицит на презервативи, до момента в който огромна част от света живеят в режим на изолираност, производителите споделят, че търсенето на контрацептиви се усилва. Според известия на локалните медии в Индия, след въвеждането на всеобща карантина, продажбите на презервативи се усилват с 25–35%.

Засега остава да разчитаме на производители от Китай, които към този момент са съумели да поемат контрола върху разпространяването на ковид и още веднъж отварят фабриките и заводите. Предприятия на Поднебесната, като HBM Protections и Shanghai Mingbang Rubber Products, обявиха, че към този момент са се върнали на работа, увеличавайки размера на производството и са подготвени, в случай че е належащо, да оказват помощ за попълване на международните ресурси от презервативи. /pogled.info
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР