Поради силно снегонавяване и за снегопочистване е ограничено преминаването на

...
Поради силно снегонавяване и за снегопочистване е ограничено преминаването на
Коментари Харесай

400 машини обработват пътищата в районите със снеговалеж


Поради мощно снегонавяване и за снегопочистване е лимитирано прекосяването на тежкотоварните камиони над 12 тона през прохода "Предел “, в цяла Смолянска област, както и по път III-198 Гоце Делчев - Катунци, по път I-5 Кърджали - Пчеларово и по път III-865 Кърджали - Ардино.

В област Смолян транспортните средства до 12 тона би трябвало да се движат с вериги по републиканските пътища. Жълт код за рисково време през днешния ден е избран в областите Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. Прогнозата на метеоролозите е за увеличение на снежната завивка в областите Смолян и Кърджали и за превалявания от дъжд над 20 л/кв.м в областите Хасково и Ямбол.

Агенция „ Пътна инфраструктура “ моли водачите, на които им се постанова да пътуват да потеглят единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки напътствията на „ Пътна полиция “. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за придвижване при снеговалеж, затруднява работата на почистващата техника и попречва пътуването на останалите водачи.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението на републиканските пътища.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР