Поради редица сигнали за нарушения изпълнителният директор на Ел Би

...
Поради редица сигнали за нарушения изпълнителният директор на Ел Би
Коментари Харесай

ДКК: Изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум“ е освободен заради сигнали за нарушения

Поради редица сигнали за нарушавания изпълнителният шеф на Ел Би Булгарикум е освободен от служба.

 

Решението е взето на съвещание на Съвет на шефовете на Държавната консолидационна компания (ДКК). Това оповестиха от пресцентъра на компанията. 

 

В ДКК е постъпила информация, че незабавно след избирането му на поста, Николай Маринов закупува моторни транспортни средства. Избраната компания не е оторизиран дилър. В сигнала се твърди, че сумата за транспортните средства е мощно повишена, се отбелязва в известието. От ДКК показват още, че също по този начин, малко след встъпването му в служба, „ Ел Би Булгарикум “ стартира да закупува суровина от компания, която е новорегистрирана (през месец декември 2022 г.). Има индикации, че цената, на която доставят млякото, е мощно повишена. 

 

Дългогодишни служащи от индустриалната база във Видин подават сигнал в ДКК, че качеството на суровината е доста занижено.

 

Отделно, най-вероятно с цел да се генерират по-големи доставки от фирмата-доставчик, „ Ел Би Булгарикум “ се презапасява с подготвена продукция, която мъчно може да бъде пласирана преди да изтече срокът ѝ на валидност. От изпълнителният шеф на ДКК е назначена инспекция по всички сигнали, която е възпрепятствана с редица молби за отсрочване във времето и непредоставяне на документи. 

 

В тази връзка на Съвет на шефовете на ДКК е взето решение за освобождение на изпълнителния шеф и ръководителя на Съвета на шефовете на „ Ел Би Булгарикум “ и е разпоредено стартирането на инспекция. 

 

От ДКК декларират, че при избора на изпълнителния шеф са спазени всички обществени процедури, само че при сигнали за нередности ще се вземат безапелационни ограничения.

 

В изявление за Българска телеграфна агенция Николай Маринов допусна, че освобождението му от служба е поради оповестеното решение за понижение на цените на продуктите на компанията.

 

В отговор на въпрос той подсети, че компанията е независимо комерсиално сдружение и оперативните решения се вземат от управлението ѝ, и по тази причина не би трябвало да се прави координиране на решението за понижение на цените с принципала на компанията - Министерството на стопанската система и промишлеността.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР