Поради редица сигнали за нарушения изпълнителният директор на Ел Би

...
Поради редица сигнали за нарушения изпълнителният директор на Ел Би
Коментари Харесай

РОКАДА: ДКК уволни директора на Ел Би Булгарикум

Поради редица сигнали за нарушавания изпълнителният шеф на " Ел Би Булгарикум " е освободен от служба. Решението е взето на съвещание на Съвета на шефовете на Държавната консолидационна компания (ДКК), оповестиха от пресцентъра на сдружението, представени от Българска национална телевизия.

Там е постъпила информация, че незабавно след избирането му на поста, Николай Маринов закупува моторни транспортни средства като определената компания не е оторизиран дилър.

В сигнала се твърди, че сумата за тях е мощно повишена.

От ДКК показват още, че също по този начин, малко след встъпването му в служба, " Ел Би Булгарикум " стартира да закупува суровина от компания, която е новорегистрирана (през декември 2022 г.).

Има индикации, че цената, на която доставят млякото, също е мощно повишена.

Дългогодишни служащи от индустриалната база във Видин подават сигнал в ДКК, че качеството на суровината е доста занижено.

Отделно, най-вероятно с цел да се генерират по-големи доставки от фирмата-доставчик, " Ел Би Булгарикум " се презапасява с подготвена продукция, която мъчно може да бъде пласирана преди да изтече срокът ѝ на валидност.

От изпълнителния шеф на ДКК е назначена инспекция по всички сигнали, която е възпрепятствана с редица молби за отсрочване във времето и непредоставяне на документи.

В тази връзка на Съвет на шефовете на сдружението е взето решение за освобождение на изпълнителния шеф и ръководителя на Съвета на шефовете на " Ел Би Булгарикум " и е разпоредено стартирането на инспекция.

От ДКК декларират, че при избора на изпълнителния шеф са спазени всички обществени процедури, само че при сигнали за нередности ще се вземат безапелационни ограничения.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР