Поради разпространението на коронавируса Вселенска патриаршия удължи ограничителните мерки в

...
Поради разпространението на коронавируса Вселенска патриаршия удължи ограничителните мерки в
Коментари Харесай

Вселенска патриаршия удължи ограничителните мерки поради коронавируса

Поради разпространяването на ковид Вселенска патриаршия удължи ограничаващите ограничения в православния набожен живот както във Фенер, по този начин и във всички техни епархии на четирите континента: Европа, Азия, Австралия и Америка.

Първоначалните ограничения бяха оповестени на 18 март и важеха до 31 март. Тогава бяха затворени всички храмове и манастири в тяхна пълномощия, като богослуженията не бяха спрени, само че се ограничи достъпът на богомолци и поклонници в храмовете и манастирите.

От известието на патриаршията излиза наяве, че рестриктивните мерки са за неустановен интервал от време. “С официалното съобщение си от 18 март Вселенската патриаршия разгласи своето решение за прекъсване на всички църковни обреди и прояви в границите на юрисдикцията си до края на месеца, и съобщи и желанието си да се върне към въпроса, в случай че се сметне за нужно от настоящото развиване на нещата. Вече, тъй като случаите на COVID-19 трагично се умножават по целия свят с доста жертви и затова продължава налагането – и с право – на строги ограничаващи ограничения в съвсем всички страни, гореспоменатото забранително решение ще продължи да бъде в действие до второ разпореждане за свещения център – Фенер и за епархиите на Вселенския трон по цялото земно кълбо, надлежно съгласно хода на пандемията. Майката Константинополска черква се моли и желае скоро да се откри подобаващото дейно лекарство за битка с заболяването, с цел да се преодолее тази огромна рецесия и да се посрещнат последствията ѝ върху обществото и стопанската система “, се споделя в известието на Вселенска патриаршия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР