Поради противоречивата политика по опазване на околната среда на държавния

...
Поради противоречивата политика по опазване на околната среда на държавния
Коментари Харесай

Болсонаро-син заяви, че не иска да „проституира” срещу помощи

Поради спорната политика по запазване на околната среда на президента Жаир Болсонаро Норвегия спря заплащанията на помощи за Бразилия. Синът на президента Едуардо съобщи, че страната му не зависи от тях, написа „ Шпигел ”.
В разногласието към опустошителните горски пожари в Бразилия и Фонда на Амазонка за даване на помощи се намеси и синът на президента на Бразилия Едуардо Болсонаро.
" Ще приемем ли Фонда на Амазонка и ще продължим да проституираме поради него? Тук е Бразилия, тук ние имаме думата ”, съобщи депутатът. Той беше безапелационен в мнението си, че в случай че фондът желае да помогне, може да го направи, в случай че ли пък не – страната няма да прави нищо, с цел да получи тези пари.
Фондът се финансира главно от Норвегия и частично от Германия. Той финансира планове по запазване на околната среда, залесяване и поддръжка на горския фонд в Амазония.
„ Заради спорната политика по запазване на околната среда на президента Жаир Болсонаро Норвегия спря своите вноски. Министърът на околната среда на Германия Свеня Шулце съобщи, че ще замрази финансирането. Германското присъединяване във фонда за Амазонка посредством Министерството на развиването не е наранено.
Наскоро президентът Болсонаро сложи условия за приемането на помощта, която страните от Г-7 желаят да дават. Той упрекна водачите на най-развитите страни, че нарушават суверенитета на страната му и са хвърлили око на земните благосъстояния на района.
Дори синът му Едуардо подозира нечисти планове: " Амазония, тази красива жена, среща някакъв човек. Той отива при нея, намига й, желае да й купи пиво. Не мисля, че тази напитка е изцяло безвъзмездна, нали? "
Държавният глава на Бразилия Жаир Болсонаро е изложен на все по-силен интернационален напън поради горските пожари. Критиците го упрекват, че не работи задоволително пламенно против бедствието.
Президентът е покрай аграрното лоби и се съмнява в изказванията, че човешката активност е провокирала климатичните промени. Природозащитниците считат, че Болсонаро е виновен за нарасналите се пожари в Амазония.
В последна сметка Болсонаро забрани следеното палене на терени за интервал от два месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР