Поради продължаващия конфликт е трудно да се съхраняват и съхраняват

...
Поради продължаващия конфликт е трудно да се съхраняват и съхраняват
Коментари Харесай

ЕК иска да промени Регламента за Евроюст, за да се разследват военните престъпления в Украйна

" Поради продължаващия спор е мъчно да се съхраняват и съхраняват несъмнено доказателства в Украйна. За да се обезпечи отговорност за закононарушенията, осъществени в Украйна, е от решаващо значение да се подсигурява безвредно предпазване на доказателства отвън Украйна, както и да се поддържат следствията и наказателното гонене от разнообразни европейски и интернационалните правосъдни органи ", оповестяват от Европейска комисия.

Въпреки че Евроюст има на практика опит в интернационалните закононарушения, съществуващият правилник не планува обстановка от подобен мащаб и закононарушения от подобен мащаб, изискващи актуализиране на правната база Агенцията.

" Битката на Украйна е и наша борба. Трябва да работим дружно, с цел да подсигуряваме, че военнопрестъпниците ще бъдат изправени пред съда. Трябва да подсилим Евроюст, с цел да сме сигурни, че разполага с нужните принадлежности за справяне с мащаба на зверствата в Украйна. Европа е решена и ние ще създадем каквото можем, с цел да помогнем, съобщи зам.-председателят по въпросите на полезностите и прозрачността Вера Йоурова.

Националните управляващи към този момент събират доказателства за вероятни закононарушения, осъществени в Украйна. Поради продължаващите военни дейности доказателствата не могат да бъдат съхранени в Украйна и това изисква да се сътвори централно аварийно вместилище, където те да бъдат събирани и съхранявани от Агенцията, както и други органи на Европейски Съюз, национални и интернационалните органи или трети страни - да вземем за пример организации на гражданското общество.

След като бъде признато от законодателите, предлагането ще разреши на Евроюст да събира, проучва и съхранява доказателства по отношение на съществени интернационалните закононарушения, както и да обработва данни (като видеоклипове, аудиозаписи и сателитни изображения) и да споделя тези доказателства със съответните национални и интернационалните органи, в това число Международния углавен съд.

Споделянето на такива доказателства би се правило единствено когато е подходящо и при цялостно съблюдаване на разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на данните.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР