Поради предстоящо частично почистване на бетонираното корито на река Тунджа

...
Поради предстоящо частично почистване на бетонираното корито на река Тунджа
Коментари Харесай

Предстои частично почистване на река Тунджа

Поради идно отчасти разчистване на бетонираното корито на река Тунджа в региона на бензиностанция " Шел " равнището на водата в реката единствено в бетонирания сектор ще бъде намалено, само че това няма да наложи изпускането на цялото количество вода. Дейностите ще приключат в границите на един или два работни дни, според от климатичните условия.

Целта е и този сектор да бъде измит от плевелна растителност и по опция да бъдат отстранени изхвърлените битови боклуци в коритото. След това то още веднъж ще бъде напълнено с вода, а реката - зарибена с бял амур. Тази риба от семейство Шаранови е доста подобаваща за биологична битка с обрастването на сладководните басейни. Белият амур се храни с водна растителност при температура на водата над 10-12 ° С. Редица експерти оповестяват за дневни рациони, надвишаващи два - три пъти личното му тегло. Белият амур е импортиран в нашата страна от Русия през 60-те години на предишния век за задачите на аквакултурата.
свързани новини2195на 25.04.2021
В началото на идната година риболовът в бетонираното корито, както и на Гребния канал, който се намира до ловното стрелбище, ще бъде неразрешен.

За да бъдат тези действия сполучливи, се обръщаме към всички риболовци и ги призоваваме да не ловят бял амур, а в случай че това се случи - да върнат растителноядната риба във водоема.

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР