Поради предизвикателствата свързани с COVID-19, през предстоящия летен сезон най-вероятно

...
Поради предизвикателствата свързани с COVID-19, през предстоящия летен сезон най-вероятно
Коментари Харесай

Повишете нивото на безопасност при шофиране - сложете летните гуми колкото можете по-рано

Поради провокациите свързани с COVID-19, през идния летен сезон най-вероятно повече хора ще употребяват зимни гуми. Важно е да отбележим, че зимните гуми не са планувани за шофиране в по-топло време, и заради това са дават доста по-ниско равнище на сигурност от летните. Експерт от Nokian Tyres поучава да се заобикаля късната сезонна промяна на зимни с летни гуми. Най-важният съвет е да промените гумите си колкото можете по-рано.
„ Като краткосрочно и краткотрайно решение е възможно. Обаче да се употребяват зимни гуми за по-дълъг интервал, през пролетно и лятно време, да вземем за пример през целия летен сезон, може да се окаже сериозна опасност за сигурността. Особено през месеците когато температурите са високи. “, споделя Мартин Дражик , специалист и продуктов управител за Централна Европа в Nokian Tyres.
Шофирането на автомобил със зимни гуми напролет и лятото носи няколко риска. Най-големите опасности са техният доста по-дълъг спирачен път, измененията в стабилността, а също по този начин и по-ниското равнище на точност при ръководство. Зимните гуми са направени от по-мека каучукова примес, която подсигурява тяхното вярно държание на пътя по време на ниски и минусови температури. В по-топло време те се износват по-бързо и рискът от аквапланинг върху мокра настилка се усилва.

Някои водачи съща по този начин считат, че в случай че съумяват да карат в междинния интервал, това значи, че могат да употребяват зимните гуми през целия летен сезон. Това обаче е най-често срещаната неточност, която се приближава до вдишване на хазартен риск.
„ Ако в актуалната обстановка не е допустимо да промените гумите си в точния момент и все пак ви се постанова да употребявате автомобила си, пробвайте се да приспособите пътуването си, тъй че да намалите риска до колкото е допустимо. Шофирайте на по-малки дистанции и имайте поради, че можете да срещнете и други водачи с несъответствуващи гуми, по тази причина е нужно да увеличите дистанцията за сигурност сред вашият автомобил и останалите участници в придвижването – до два пъти повече от общоприетото разстояние, което е целесъобразно да се съблюдава. Бъдете деликатни в завои, намалявайте скоростта. Не поемайте никакви ненужни опасности, не си заслужава. Имайте поради, че това е единствено краткотрайно решение и се пробвайте да запазите час за промяна на гумите допустимо най-скоро. “, предлага Дражик.
Дори и да промените гумите си при започване на лятото, и това е надалеч по-безопасен вид в сравнение с да шофирате със зимни гуми през цялото лято. Летните месеци могат да се окажат изключително сериозни в това отношение.

„ При такива условия, всички характерности за сигурност на зимните гуми съвсем изцяло отсъстват. Колата е по-трудна за ръководство, водата не се придвижва през каналите толкоз гладко, както е при летните гуми на мокра настилка, което доста усилва риска от аквапланинг по време на летните стихии и дъждове. “, изяснява Дражик.
Какви са рисковете от потреблението на зимни гуми през лятото
Спирачният път е с над 20% по-дълъг Представянето на гумите е доста по-лошо Управлението и маневреността са доста по-лоши Най-големият риск е при шофиране на мокра настилка, защото зимните гуми не са проектирани за бързо извеждане на толкоз огромно количество вода, както е по време на летните бурии, а са основани да дават сцепление на сняг и киша; заради това има и по-висок риск от аквапланинг Зимните гуми имат по-мек каучук, заради което те ще се износят доста по-бързо в топло време В някои страни използването на зимни гуми през лятото може да бъде неразрешено със закон Съвети по какъв начин да намалите риска, в случай че ви се постанова краткотрайно да употребявате зимни гуми през лятото
Ограничете пътуванията си единствено за най-необходимите потребности Ограничете скоростта си заради по-дългия спирачен път и вероятните влошени характерности на ръководство Поддържайте по-голяма отдалеченост за сигурност по време на придвижване – най-малко два пъти по-голяма от нормално Внимавайте в завоите, намалявайте скоростта, и имайте едно мислено, че евентуално и други водачи ръководят коли в сходно положение Запазете час за промяна на гумите допустимо най-скоро
За Nokian Tyres
Nokian Tyres създава и създава първокласни гуми за хората, които ценят сигурността и устойчивостта. Вдъхновени от нашето скандинавско завещание, ние сътворяваме новаторски артикули за леки коли, камиони и тежки машини, които ви дават успокоение при всевъзможни условия на шофиране. Нашата верига Vianor обезпечава сервизни услуги за гуми и коли. През 2018 година чистите продажби на компанията възлизат на 1,6 милиарда евро, а работните места – на към 4 800. Nokian Tyres е в листата на Nasdaq Хелзинки. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР