Поради политическата динамика и честата смяна на власт, дефрагментиран парламент,

...
Поради политическата динамика и честата смяна на власт, дефрагментиран парламент,
Коментари Харесай

Доц. Антон Тонев: „Продължаваме промяната” ще предложат свой състав за кабинет

Поради политическата динамичност и честата промяна на власт, дефрагментиран парламент, действително за сериозна промяна в опазването на здравето сега не може да се приказва. Единствено можем с краткосрочни кръпки да закърпваме дупките, които се появяват. Това сподели ръководителят на Комисията по опазване на здравето в Народното събрание доцент Антон Тонев в предаването „ Събуди се " по Нова телевизия.

По думите му положението на здравната система сега е резултат от дългогодишно неглижиране на проблемите от ръководещите.

Той беше безапелационен, че Здравната комисия в Народно събрание има огромно предпочитание да възобнови диалозите сред Българския лекарски съюз и Националната здравноосигурителна каса. „ Ние считаме, че в случай че не се стигне до преразпределение на тези запаси от 200-300 милиона лв., оставяме нашата здравна система на пауза ", разяснява той.

Доц. доктор Тонев прикани служебното държавно управление да поеме своята политическа отговорност и да предложи нов бюджет, а народните представители да подходят отговорно и да го одобряват в границите на 3-процентен недостиг.

Депутатът от Политическа партия разяснява и политическата конюнктура у нас. По думите му в случай че най-голямата партия в Народното събрание не успее да сформира държавно управление, от „ Продължаваме промяната " ще предложат собствен състав за кабинет. „ Трябва да си признаем, че след предишните избори като че ли имахме повече допирателни с Българската социалистическа партия, като една от главните аргументи да работим с нея, бе тази политическа мощ да помогне за попречване на дотогавашните неприятни практики за надзор на обществените финанси, за организация на страната. Сега като че ли следим оттегляне от тези ясно заявявани при започване на годината позиции ", сподели още ръководителят на Здравната комисия в Народно събрание.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР