Поради обновяване на информационните системи са възможни временни забавяния на

...
Поради обновяване на информационните системи са възможни временни забавяния на
Коментари Харесай

Агенция по вписванията съобщава за възможни забавяния в работата

Поради възобновяване на осведомителните системи са вероятни краткотрайни забавяния на достъпа до Търговския указател и регистъра на ЮЛНЦ, оповестяват от Агенцията по вписванията.

В осъществяване на план за надграждане на Имотния указател (ИР) и Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел (ТРРЮЛНЦ), по Оперативна стратегия " Добро ръководство " през миналите почивни дни и все още тече възобновяване на осведомителните системи на двата регистъра, което надграждане цели основна смяна и осъвременяване на приложния програмен продукт.

Обновяването обгръща както вътрешната част на двете осведомителни системи, по този начин и създаване на нов портал за заявяване на електронни услуги, който ще бъде общ за Изменник на родината и ТРРЮЛНЦ. Дейностите засягат всички консуматори, както вътрешни - чиновници на Агенция по вписванията, по този начин и външните консуматори на услугите предоставяни от регистрите.

По тази причина е допустимо да има краткотрайни забавяния при потребление на услугите, предоставяни от Търговския указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Агенция по вписванията работи по оптимизацията на процесите.

Припомняме голям срив настъпи в работата на Търговския указател на 9 август 2018 година, който продължи чак до 27 август и блокира огромна част от бизнеса.

Тогава от организацията показаха като причина за срутва дефектирането на 4 дискови пространства от базата данни на Търговския указател. Кризата докара и до насилствена оставка на тогавашния шеф Зорница Даскалова, само че и до предизвестия месеци наред, че системата може още веднъж да се срине.

Половин година по-късно конкурс за поддържка беше извоюван от " Информационно обслужване ", която и брои резултатите от изборите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР