Поради обилните валежи през последното денонощие на територията на област

...
Поради обилните валежи през последното денонощие на територията на област
Коментари Харесай

Извънредно съобщение от областния съвет за сигурност на Враца след пороите вчера

Поради изобилните превалявания през последното денонощие на територията на област Враца и прогнозните упования за обилни количества дъжд, по предписание на регионалния шеф Малина Николова в Областния съвет по сигурност към регионална администрация – Враца на всеки два часа постъпва настояща информация за положението на язовирите и равнищата на реките на територията на региона.
Количествата на падналите превалявания през последното денонощие доближиха до 35-40 литра на кв. м. Предупреждение е получено от оперативния център на районна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Враца за разгласен „ жълт код “ за интензивни превалявания и гръмотевични стихии с изискване за градушки и през днешния ден.
Към 10.30 ч. на 3 юни, равнището на р. Скът при с. Нивянин, община Борован е 85 см, при сериозно равнище 340 см. Нивото на реката при Бяла Слатина е 50 см, при сериозно равнище 400 см. Река Скът в Мизия има равнище 20 см при сериозен предел 290 см. Река Огоста при с. Хайредин е под сериозните 200 см. Няма заплаха от разливи и нанасяне на материални вреди.
Нивата на язовирите на територията на област Враца се наблюдават непрекъснато от притежателите и дежурните по общински препоръки за сигурност. Данните все още демонстрират, че хидротехническите уреди не основават евентуална заплаха за популацията.
Всички язовири имат задоволително свободен размер за вдишване на водни маси.
Към 21.00 ч. на 2.06.2019 година, заради техническа щета, в резултат на изобилните превалявания, се е самозадействала сиренно - оповестителната система, намираща се в региона на Топлофикация – Враца. Техническата редовност на устройството е възобновена от Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ – Враца. Няма мотиви за безпокойствие измежду популацията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР