Поради независещи от страната ни световни процеси, цените на енергията

...
Поради независещи от страната ни световни процеси, цените на енергията
Коментари Харесай

Бившият губернатор на Софийска област Илиан Тодоров: Пригответе се за ценова касапница! Предстоят ни много тежки времена

Поради независещи от страната ни международни процеси, цените на силата се изстреляха в стратосферата. За интервал от седем месеца цената на международните тържища на природния газ се увеличи с над 100 %, респективно от 2 700 щатски $ до 5 800 щатски $ към днешна дата. Тепърва ще усещаме резултатите и от европейското “ритуално самоубийство” наречено „ Зелена сделка” по повод цените на горивата и електрическата енергия. Това декларира в собствен коментар някогашният регионален шеф на София-област Илиан Тодоров.

Ето какво отбелязва още той:

Приемам с подигравка, че Китай, Индия, Русия или Съединени американски щати ще спрат потреблението на въглища, а сама Европа ще се пребори с другата огромна машинация – климатични промени породени от човешката активност. Впрочем, българският бизнес към този момент заплаща най-скъпият ток в Европа. Това няма по какъв начин да не се отрази на крайните цени в България. Заради цените на газта във Англия и Европа към този момент стопираха производството на торове, което още повече ще се отрази в цените на питателните артикули, а страната ни е вносител на към 80% от храните, които също нарастват некотролируемо с всеки минал ден. Не знам дали е случайност, че политиката на международните банкери е ориентирана към „ изваждането” на спестяванията на народите – посредством отрицателно-наказателни лихви по депозитите на спестителите, което води до основаването на следващите балони – дали в недвижима благосъстоятелност или криптовалути. Няма по какъв начин цените на парното да не се усилват при тези международни цени на природния газ.
свързани новини10251на 28.09.202164357на 22.09.2021
Няма по какъв начин да спрем нарастването цените на всички артикули и услуги. Няма по какъв начин да спрем инфлацията! Прибавете към това, планините пари които се печатат безкрайно от ФЕД и ЕЦБ. Добавете Ковид пандемията и всеобщите банкрути на гръбнака на всяка една стопанска система – дребния и междинен бизнес, увеличаваща се безработица и галопираща инфлация. Това е съвършената стихия! А това е единствено началото!

За мое страдание, служебното държавно управление изпусна момента, в който можеше да внесе успокоение в семействата по образеца на „ фалиралата” Гърция, която компенсира с 800 евро обезщетение всички служащи с анулирани трудови контракти поради прекъсването активността на предприятията. Да бизнеса е значим, само че той няма по какъв начин да съществува без човешки капитал – най-малко към този момент. В тази връзка приказвах какъв брой е значимо тъкмо в този миг да се загърбят всевъзможни елементраните политически ежби и да се търси обща платформа за излизане от обстановката, в която занапред навлизаме. И в случай че няма кой да слуша, ни предстоят доста тежки времена!
свързани новини151105на 14.09.2021

Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР