Поради неточни интерпретации на думите на началника на отбраната адмирал

...
Поради неточни интерпретации на думите на началника на отбраната адмирал
Коментари Харесай

Силовото министерство: Не е имало нарушаване на българските въздушни граници

Поради неточни тълкования на думите на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов Ви предоставяме точния откъс: „ Днес е имало въздушна интензивност на границата на нашата зона за отговорност. “ С тази позиция излязоха от Министерството на защитата към медиите.

Поясняват, че през днешния ден двойка изтребители Eurofighter EF-2000 Tyhoon II на испанските Военновъздушни сили бяха вдигнати за осъществяване на задачата по защита на въздушното пространство заради интензивност в интернационалното въздушно пространство над Черно море.

Причината за решението на оперативното управление да бъдат задействани точно те е днешното събитие, на което те получават сертификация за осъществяване на задачата Air Policing взаимно с българските Военновъздушни сили.

Подобни дейности извършват ежеседмично българските МиГ-29 при приближаването на задгранични самолети до регламентиран периметър наоколо до българското въздушно пространство.

Категорично заявяваме, че няма учредения за паника, тъй като българските въздушни граници не са нарушавани по никакъв метод.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР