Поради неотдавнашната волатилност на цените на стабилните монети, Aave, протокол

...
Поради неотдавнашната волатилност на цените на стабилните монети, Aave, протокол
Коментари Харесай

Aave предприе действия за ограничаване на риска, след проблемите с USDC

Поради неотдавнашната волатилност на цените на постоянните монети, Aave, протокол за разпределяне на заеми, предприе ограничения за заледяване на търговията със постоянни монети и дефинира съотношението " заем към стойност " (LTV) на нула.

USD Coin (USDC) се обезцени на 11 март, което накара DeFi компанията за ръководство на риска Gauntlet да предложи краткотрайно прекъсване на всички V2 и V3 пазари.

Участниците във форума за ръководство на Aave означиха , че определянето на LTV на нула ще понижи заемната дарба на активите, без това да се отрази на потребителските HF позиции, изключително на пула на Avalanche V3.

LTV е основен индикатор, употребен за установяване на заема, който употребява крипто като поръчителство.

За да се оцени евентуалната неплатежоспособност, анализът на риска на Gauntlet прегледа разнообразни сюжети и откри, че несъстоятелността се прави оценка на към 550,000 случая по настоящи цени.

Рискът се усили, защото бонусите за разпродажба на USDC на emode бяха единствено 1%, а корелациите сред постоянните монети бяха признати, само че се разминаваха.

Сривът на Silicon Valley Bank на 10 март провокира всеобщо изтегляне на влогове, заради опасения за банкрут, което докара до внезапно повишаване на размера на търговия на централизираните крипто тържища.


 


Калифорнийският департамент за финансова отбрана и нововъведения затвори SVB на 11 март като назначи Федералната корпорация за депозитно обезпечаване (FDIC) за синдик, който да отбрани застрахованите депозити.

В резултат на това Circle, компанията зад USDC, разкри на 11 март, че $3.3 милиарда от нейните запаси в размер на $40 милиарда са блокирани в SVB, което докара до спад на на стабилната монета с към 10%.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР