Поради неизпълнение на основни договорни задължения от концесионерите, едностранно се

...
Поради неизпълнение на основни договорни задължения от концесионерите, едностранно се
Коментари Харесай

Прекратяват се концесиите за находищата Канарата, Кобилино и Кирчево

Поради несъблюдение на съществени договорни отговорности от концесионерите, едностранно се приключват договорът за рандеман на пясъци и чакъли от от находище " Канарата ", договорът за рандеман на гнайси от находище " Кобилино ", сектор " Нивата ", както и договорът за рандеман на скалнооблицовъчни материали от находище " Кирчево ". Това реши Министерският съвет на днешното си съвещание.

Находище " Канарата " се намира на територията на община Баните, област Смолян. Концесионният контракт е подписан на 12 април 2005 година с сдружение " Кандурови " ООД, с. Баните. Концесионерът не е заплатил концесионно заплащане, липсват възложен геоложки доклад, както и банкова гаранция за осъществяването на паричните отговорности по концесионния контракт.

Находище " Кобилино ", сектор " Нивата " се намира на територията на община Ивайловград, област Хасково. През декември 2012 година за него е подписан 35-годишен концесионен контракт с " Риолит " ЕООД, гр. Крумовград. Мярката за преустановяване на контракта се постанова заради несъблюдение от страна на концесионера на съществени парични и непарични отговорности - не е предоставена банкова гаранция, обезпечаваща осъществяването на всички отговорности по концесионния договор; липсват и цялостни работни планове за рандеман и първична преправка на подземните благосъстояния, както и за разпродажба или консервация на миннодобивния обект и за рекултивация на засегнатите земи. " Риолит " ЕООД дължи и концесионни заплащания. При проявен инвеститорски интерес за рандеман, за находището ще бъде оповестена нова процедура за даване на концесия.

Находище " Кирчево " се намира на територията на община Угърчин, област Ловеч. Концесионният контракт е подписан на 16 август 2007 година с сдружение " Седимент приват " АД, гр. София. Концесионерът не е заплатил дължимото концесионно заплащане и не е дал банкови гаранции , обезпечаващи осъществяването на паричните отговорности и на отговорностите, свързани с запазване и възобновяване на околната среда. Не са показани и годишни работни планове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР