Поради засиления интерес спрямо отношението на българите към хора от

...
Поради засиления интерес спрямо отношението на българите към хора от
Коментари Харесай

Българите не са по-големи расисти от останалите балкански общества

Поради засиления интерес по отношение на отношението на българите към хора от разнообразни раси, районният представител на "Галъп интернешънъл " напомни резултатите от световно проучване на организацията, извършено в края на 2016 година.

Респондентите били помолени да отговорят доколко са съгласни с изказванието: "Някои раси превъзхождат други раси " (наред с изказвания за религиозното и културното равенство). Резултатите са показателни за това, че България дава отговор на този въпрос, както дават отговор и множеството от останалите общества на Балканите. Както и тогава беше маркирано, този вид данни демонстрират и степента, в която обещано общество се усеща застрашено или изложено на евентуални или скорошни спорове.

България и балканските общества са по-скоро раздвоени. У нас няма сигурни болшинства в поддръжка на религиозното, расово и културно тъждество. Например 45% не са съгласни, че някои религии превъзхождат други религии, само че подобен дял – 37% са съгласни. Във връзка с това дали някои раси превъзхождат други раси отговорите у нас са на процедура поделени сред единодушие и противоречие – 44% споделят това мнение, а 45% – не. 50% у нас считат, че някои култури превъзхождат други култури, а малцинство от 35% са на противоположното мнение.

Таблицата демонстрира възприятието за расово предимство в низходящ ред. Категорията "съгласен " сплотява отговорите от вида "напълно склонен " и "по-скоро склонен ". Категорията "несъгласен " сплотява "напълно несъгласен " и "по-скоро несъгласен ". Възможни са минимални отклонения поради закръгляване.



Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР