Поради нарастването на AI приложенията в множество индустрии, като автономни

...
Поради нарастването на AI приложенията в множество индустрии, като автономни
Коментари Харесай

Вижте кои професии скоро могат да бъдат заменени от изкуствен интелект

Поради повишаването на AI приложенията в голям брой промишлености, като самостоятелни роботи за доставка и таксита без водачи, е доста елементарно да си представим, че AI ще размени някои работни места в бъдеще.

Това поддържа отчета на McKinsey Global Institute, съгласно който до 2030 година до 30 % от работните часове в стопанската система на Съединени американски щати могат да бъдат автоматизирани.

Известният специалист по изкуствен интелект Марк Миневич, който преди малко разгласява нова книга по тематиката, наречена Нашата планета, захранвана от изкуствен интелект, е склонен с тези прогнози. Той изясни, че има вяра, че роботите скоро ще поемат пет работни места.

" Професиите, които съгласно мен са изложени на риск да бъдат сменени от ИИ през идващите години, са касиери, телемаркетинг, водачи на камиони, счетоводители и радиолози ", твърди той.

Той изяснява по какъв начин касиерите, работещи в супермаркети и търговски центрове, са уязвими, защото компании като Amazon влагат в автоматизирани магазини.

" Телемаркетингът е узрял за смяна посредством всекидневен AI и чатботове, които могат да бъдат безапелационни ", заключи той. Той също по този начин има вяра, че огромна смяна чака водачите на камиони: " Шофьорите на камиони ще се сблъскат с огромно разтърсване с възхода на самостоятелните транспортни средства, което ще заплаши милиони работни места по света. "

Продължавайки да изяснява за какво работата на счетоводителя може да избледнява, Миневич сподели: " Счетоводните функции се състоят от повтарящи се задания с данни, които скоро ще бъдат обработени от логаритми. "

Новаторът също по този начин има вяра, че работни места като радиологията скоро могат да бъдат сменени от изкуствен интелект: " Дори профилирани работни места като радиологията могат да бъдат сменени от изкуствен интелект, с логаритми за надълбоко образование, които към този момент подхождат или надвишават човешката продуктивност.

Миневич изяснява по какъв начин хората би трябвало да се съсредоточат върху развиването на креативен качества, които ще бъдат най-трудни за възпроизвеждане от AI: " За да не бъдем сменени от AI, е извънредно значимо хората да се съсредоточат върху развиването на нашите най-естествени качества – креативност, прочувствена просветеност, еластичност и стратегическо мислене ".

" Професиите, които включват генериране на хрумвания, взаимоотношение с хора и взимане на комплицирани решения, ще бъдат най-трудни за възпроизвеждане от AI ", заключи той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР