Поради много голямото търсене на литиевойонни батерии от страна на

...
Поради много голямото търсене на литиевойонни батерии от страна на
Коментари Харесай

Цените на лития се очаква рязко да паднат

Поради доста огромното търсене на литиевойонни акумулатори от страна на производителите на електрически автомобили, цените на суровините литий и кобалт през последните три години набъбнаха три пъти и акумулаторните акумулатори не могат да поевтинеят.
Неотдавна в Австралия бяха открити големи находища на литий, които могат да трансформират целия пазар и да доведат до понижаване на цените на цялата гама – от батериите до електрическите автомобили.

От литий и кобалт се състои почти половината катод на акумулаторните акумулатори. Цените на цветните метали литий, кобалт, олово и никел набъбнаха три пъти през последните три години най-вече от повишеното търсене от страна на производителите на електроника и електрически автомобили.

Този пазар непрестанно се разраства. Според Credit Suisse, продажбите на акумулаторни акумулатори към 2025 година ще набъбнат до $59 милиарда или тройно, тъй като производството на електрически коли ще нарасне.

Две трети от международните находища на кобалт се намират в Демократична Република Конго, където сега се води революция. Новите технологии дават опция за потребление на никел вместо кобалт в производството на катодите. Но без литий не може.

Не е за удивление, че акциите на минните компании бързо скочиха нагоре. Пазарните аналитици смятат, че Австралия ще промени обстановката с лития и цените още веднъж ще стартират да слизат надолу.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР