Поради извънредното положение по никакъв начин не са отпаднали правилата

...
Поради извънредното положение по никакъв начин не са отпаднали правилата
Коментари Харесай

Община Ловеч: Наредбата за отглеждане на кучета задължава стопаните да чистят след тях

Поради изключителното състояние по никакъв метод не са отпаднали разпоредбите за развъждане на кучета, написани в специфична разпоредба.

В Община Ловеч са постъпили няколко питания на жители по отношение на отговорностите на стопаните на кучета, които са на разходка в паркове и градски градини.

Например гражданка от ул. „ Харманска “ споделя какво следи след въвеждане на новите разпореждания за възбрана за визити на парковете, с изключение на за разходка на домашни любимци.

„ Живея наоколо до градинка, която се трансформира в тоалетна за домашни любимци “. Там идвали хора от целия град, само че без да чистят след кучетата си, поради което се усеща смрат, а цветята, които са засели преди, в този момент са унищожени, написа в писмото.

Във връзка с тези сигнали Община Ловеч напомня, че заради изключителното състояние по никакъв метод не са отпаднали разпоредбите за развъждане на кучета, написани в Наредба за реда на придобиване, владение и развъждане на кучета на територията на Община Ловеч.

Припомняме член 11. точка 6, съгласно която притежателите на кучета носят гражданска и административно-наказателна отговорност за дейностите на животните си. А идната точка 7 гласи: Собствениците на кучета са виновни за нанесените от тях вреди. За вредите, произлезли от дейностите на животните, дават отговор солидарно притежателят и лицето, под чийто контрол те се намират.

Освено това съгласно член 11, точка 21 притежателят би трябвало да носи със себе си регистрационните документи на кучето, когато го извежда отвън дома.

Община Ловеч посредством Отдел " Контрол и сигурност " ще следи за съблюдаване на горните условия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР