Поради изострената геополитическа ситуация и наложените санкции компанията, стояща зад

...
Поради изострената геополитическа ситуация и наложените санкции компанията, стояща зад
Коментари Харесай

Пред фалит: Компанията „Северен поток 2“ обмисля неплатежоспособност

Поради изострената геополитическа обстановка и наложените наказания компанията, стояща зад газопровода „ Северен поток 2 “, разгласи, че приключва договорите със своя личен състав, оповестява ТАСС. Министърът на стопанската система на Швейцария Ги Пармелен е коментирал в изявление за локалния радиоканал RTS, че 140 души, чиновници на „ Северен поток 2 “ в кантона Цуг са останали без работа.

Преди нахлуването в Украйна, Съединени американски щати глобиха компанията „ Северен поток 2 “, което провокира вълна от стопански наказания от страна на Запада.

Компанията „ Северен поток 2 ", която е записана в Швейцария и е благосъстоятелност на съветския държавен газов колос  „ Газпром " и пет европейски акционери - Shell, OMV, Engie, Uniper и Wintershall DEA, приключи през предходната година плана на стойност 11 милиарда $, който е предопределен да удвои потенциала за изпомпване на природен газ от Русия за Германия. Проектът „ Северен поток 2 “ към момента чака узаконяване от Германия и от Европейски Съюз, а през вчерашния ден британско-нидерландският енергиен колос Shell разгласи, че се отхвърля от своя дял.

Източници на организация Ройтерс настояват, че „ Северен поток 2 “ е наела финансов съветник за споразумяване на редица отговорности и може да стартира публично процедура по неплатежоспособност в швейцарски съд още тази седмица. От организацията прецизират, че не е ясно дали всички предприятия, свързани със „ Nord Stream 2 “ AG, ще бъдат закрити и по какъв начин „ Газпром “ възнамерява да продължи с поддръжката на газопровода.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР