Поради големия интерес срокът на конкурса „Електрическите стълбове – дом

...
Поради големия интерес срокът на конкурса „Електрическите стълбове – дом
Коментари Харесай

Проекти за рисунки по електрическите табла ще се приемат до 20 май

Поради огромния интерес срокът на състезанието „ Електрическите стълбове – дом на дивите птици “ се удължава до 20 май 2019 година Инициативата е част от плана „ Живот за птиците “, който се извършва взаимно от „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД и Българското сдружение за отбрана на птиците /БДЗП/. Конкурсът ще даде опция за изява на гения на художници и street art актьори върху електроразпределителните касети в градовете Перник, Пирдоп, Враца и Благоевград, като тематиката е обвързвана с живота на дивите птици и съжителството им с електрическите стълбове.. ЧЕЗ Разпределение поема разноските за материали, нужни за изрисуване на оборудванията.

„ Надяваме се, че като превърнем централните градски улици в художествени галерии навън от една страна ще допринесем нашите градове да станат по-цветни и уютни, а от друга да насочим вниманието на обществеността към опазването на дивата природа “, сподели ръководителят на плана Мария Георгиева от „ ЧЕЗ Разпределение България “ АД.

Художествените планове се одобряват до 16:00 часа на 20 май 2019 година на имейл адрес [email protected]. Повече за състезанието и разпоредбите за присъединяване може да бъде открита на уеб страницата на плана www.lifebirds.eu. Всички разпределителни касети, върху които ще се рисува, ще бъдат тествани, с цел да се удостовери изрядното им техническо положение, а участниците ще преминат през инструктаж за работа върху тях. Непълнолетните участници би трябвало да имат съответното позволение от своите настойници за изобразяване върху оборудванията на „ ЧЕЗ Разпределение “.

Проектът „ Живот за птиците “ включва теренни изследвания, основаване на първообраз за безвредни за птиците стълбове, обезпечаване на благоприятни условия за безвредно гнездене, монтиране на защитни и маркиращи уреди и други действия за запазване на живота на птиците, уязвими при до момента с електроразпределителната мрежа.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР