Поради факта, че действахме, като отбор освен, че осигурихме честни

...
Поради факта, че действахме, като отбор освен, че осигурихме честни
Коментари Харесай

Министър Тодоров: Действахме като отбор, осигурихме честни и прозрачни избори

" Поради обстоятелството, че действахме, като тим с изключение на, че осигурихме почтени и транспарантни избори, по никакъв метод не компрометирахме сигурността на целия избирателен ден. “ Това съобщи Министърът на електронното ръководство Георги Тодоров при започване на Отчета на служебното държавно управление, осведомиха от пресцентъра на Министерството на електронното ръководство.

За вота на 2 октомври 2022 година Министерство на електронното ръководство за първи път сподели в действително време целия развой по генериране хеш кода и довереното създаване на софтуера на машините за гласоподаване. За първи път беше възложен достъп и до изходния код на софтуера, употребен в машините за гласоподаване, а и също по този начин обществено бяха изтеглени серийните номера на машините за гласоподаване за процеса на засвидетелствуване.

В рамките на служебния кабинет МЕУ, взаимно с Министерство на здравеопазването, построи систематична съгласуваност сред 350 лечебни заведения и Спешна помощ. Така за пръв път, в действително време, се обезпечи информация за свободните болнични кревати за екипите на Спешна помощ. Бе основано и мобилното приложение " еЗдраве “ и се обезпечи достъп на жителите до персоналното им пациентско досие и всички налични електронни здравни документи (прегледи, посоки, предписания, ваксини, лабораторни проучвания, и др).

При основаването и реализирането на електронни услуги задачата на МЕУ бе да работи в поддръжка на жителите, бизнеса, администрациите и академичната общественост. Така беше основана и електронната услуга " Предоставяне на Уверение за възпитаници и студенти “, налична на портала за електронни услуги - https://egov.bg/wps/portal/egov/nachalo. Като резултат единствено в границите на две седмици в Системата за несъмнено електронно връчване се записаха над 500 учебни заведения и 20 ВУЗ-а от общо 35. Уверението се изпраща автоматизирано към учебното заведение или университета, от които се изисква.

В рамките на служебния кабинет МЕУ регистрира и забележителен растеж в потреблението на електронни услуги – над 1.4 млн. пъти жителите и бизнеса са се разпознали по електронен път за достъп до услуги и информация.

В рамките на служебния кабинет МЕУ обезпечи надеждна киберзащита на повече от 130 администрации, посредством надграждане потенциала на предпазената интернет среда на държавната администрация. Националният екип за реагиране на произшествия с компютърна сигурност отработи произшествия, свързани с киберсигурността, засягащи повече от 47 000 IP адреса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР