Поради епидемиологичната обстановка в страната Централната комисия по преброяването на

...
Поради епидемиологичната обстановка в страната Централната комисия по преброяването на
Коментари Харесай

Пробното преброяване ще бъде само електронно и ще се проведе от 20 до 30 април


Поради епидемиологичната конюнктура в страната Централната комисия по преброяването на неприсъствена консултация реши пробното броене на популацията и жилищния фонд да се организира единствено посредством електронна преброителна карта, оповестиха от Национален статистически институт. Електронното пробно броене на популацията ще стартира в 0:00 ч. на 20 април и ще завърши в 24:00 ч. на 30 април и ще бъде налично за цялата страна. Всеки български или непознат жител, пребиваващ всекидневно на територията на страната, може да се записва в приложението за попълване на електронната преброителна карта и да преброи жилището, в което живее, и своето домакинство. Регистрацията се прави с ЕГН, номер и дата на издаване на годен български документ за идентичност.

Попълването на преброителната карта ще е допустимо единствено от територията на страната както посредством компютър, по този начин и посредством портативни мобилни устройства когато и да е на денонощието в интервала 20 - 30 април 2020 година.

На инцидентен принцип ще бъдат избрани и семейства, които ще получат покана да попълнят анкетни карти за извадковите проучвания за репродуктивните настройки и миграционното държание на популацията.

Образци на преброителните карти са налични и сега на уеб страницата на Преброяване 2021.

Целта на идното пробно електронно броене е да се тества приложението за събиране на данни и да се реши дали въпросите са разбираеми и вярно конструирани. След сполучливото попълване на електронната преброителна карта на потребителите ще бъде обезпечена опция за бележки, мнения и рекомендации във връзка с дизайна, бързодействието и потребителската устременост на приложението. Това ще спомогне да бъде усъвършенстван инструментариумът за провеждането на същинското броене.

Националното броене на популацията и жилищния фонд на територията на цялата страна ще се организира през януари 2021 година.

 Останете у дома! Пребройте се електронно!

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР