Поради бързия ритъм на живот, много хора са в хроничен

...
Поради бързия ритъм на живот, много хора са в хроничен
Коментари Харесай

Кожни проблеми, висока захар или до какво може да доведе постоянният стрес

Поради бързия темп на живот, доста хора са в продължителен стрес, а някои даже стопират да обръщат внимание на това положение. В същото време не всеки знае по какъв начин стресът въздейства на тялото му.

В изявление за Express, диетологът Хана Брей разпознава главните последствия за здравето от напрежението.

Кожни проблеми

Стресът може да бъде както причина за разнообразни, по този начин и фактор, който утежнява хода им. " Смята се, че хормоните на напрежението, като кортизола, провокират освобождението на възпалителни съединения от клетките на кожата, допринасяйки за положения като псориазис, атопична екзема, плешивост, розацея и акне ", споделя Брей.

Проблеми с имунитета

Кортизолът потиска имунните кафези, което понижава способността на организма да се бори с микробите и вирусите, което, от своя страна, прави човек по-податлив на всевъзможни инфекции. Според експерта, стресът е сериозен рисков фактор за развиването на автоимунни положения, вследствие на което тялото стартира да нападна личните си тъкани.

Храносмилателен дискомфорт

Мозъкът и храносмилателната система са свързани. Хана Брей означи, че стресът е един от главните механизми, задействащи синдрома на раздразнените вътрешности (IBS). Стресът също може да наруши салдото на бактериите в червата, което усилва риска от свръхрастеж на патогени.

Нарушено контролиране на кръвната захар

Стресът способства за нарушение на регулирането на равнищата на кръвната захар. Един от страничните резултати от освобождението на кортизол и други хормони на напрежението е повишение на равнищата на кръвната захар, прибавя Брей. „ Редовно високите равнища на кръвната захар могат да имат негативни последствия за здравето ни, да вземем за пример да усилят риска от развиване на инсулинова устойчивост “, обясня диетологът.

Безсъние

Въпреки че стресът кара хората да се усещат изтощени денем, на мнозина им е мъчно да заспят или да спят през нощта. Всичко е обвързвано с хормоните на напрежението, които могат да причинят свръхвъзбуждане и да нарушат салдото сред сън и бодрост, сподели експертът.

Тревожност и когнитивен спад

Високите равнища на стрес също предизвикват безпокойствие, суматоха и в някои случаи усилват риска от меланхолия, сподели тя. Освен това стресът може да повлияе на паметта и концентрацията, заключава Брей.

Намалете напрежението с приятни за вас занимания след края на работния ден и в почивните дни. Наличието на домакински любим също доста оказва помощ в тази ситуация.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР