Поръчките за производство на машини в Япония се понижиха до

...
Поръчките за производство на машини в Япония се понижиха до
Коментари Харесай

Производството на машини в Япония не е било толкова слабо от 8 месеца

Поръчките за произвеждане на машини в Япония се намалиха до най-ниските си равнища от осем месеца насам, откакто световните стопански трендове повлияха на корпоративните вложения. Спадът на поръчките поражда подозрение, че постоянното вътрешно търсене може да компенсира стопанската система, която печели основно от износа.

Данни на държавното управление сочат, че главните индустриални поръчки за машини, които се одобряват за знак на корпоративните вложения през идващите 6 - 9 месеца, са спаднали с 7,8% през май по отношение на предходния месец, написа Reuters.

Това е най-големият спад от септември 2018 година и първи от четири месеца насам. Прогнозите на икономистите бяха за 4,7%, а през април поръчките са се нараснали с 5,2%.

Управляващите разчитат, че вътрешното търсене ще компенсира последствията от комерсиалната война сред Съединени американски щати и Китай и световното стесняване на стопанската система, което може да заплаши третата най-голяма такава в света.

Капиталовите разноски бяха лъч вяра в борещата се стопанска система, откакто с помощта на тях Брутният вътрешен продукт означи растеж през първото тримесечие с годишен ритъм 2,2%.

Въпреки това външните опасности замъгляват вероятностите за японската стопанска система, подвластна от износа, а това ще се отрази на доверието в японския бизнес и би могло да затрудни финансовите разноски.
 Износът на Япония спада шести следващ месец
Износът на третата най-голяма стопанска система спада шести следващ месец

Данните демонстрират възходящия външен напън върху японската стопанска система

В допълнение държавното управление на министър-председателят Шинзо Абе има намерение да усили националния налог върху продажбите с 10% през октомври.

" Въпреки спада през май, производството на машини сподели постоянни финансови разноски през второто тримесечие. Но ние въпреки всичко чакаме вложенията да спаднат внезапно през идните тримесечия ", сподели Марсел Тийлиант, старши икономист в Япония.

Предишното нарастване на налозите от 5% на 8% през 2014 година повлия на потребителите и докара до съществено икономическо закъснение. Оттогава Абе отсрочва два пъти плануваното нарастване.

В другите браншове главните поръчки също са намалели, в производството са паднали с 7,4% през май по отношение на нарастването от 16,3% за април. Тези в бранша на услугите са намалели с 9% за първи път от три месеца.

Данните на кабинета демонстрират, че доста японски компании възнамеряват да усилят своите финансови разноски със 7,4% през финансовата година до март 2020 година.

Капиталовите разноски в страната са свързани с внедряването на роботизирана работна ръка поради застаряващото население в Япония, както и с обновяването на предприятията и оборудването.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР