Поръчките на Amazon се изсипват от складовете по целия свят,

...
Поръчките на Amazon се изсипват от складовете по целия свят,
Коментари Харесай

Да работиш в Amazon - конвейерът на Коледа и всякога


Поръчките на Amazon се изсипват от складовете по целия свят, до момента в който хората се втурват да купуват коледни дарове и да се възползват от покупко-продажбите на Черния петък.

Но в тези дни, когато извършват големите поръчки, по този начин наречения пиков сезон, за служащите, които обслужват машината за пари, Коледа не е изключително празнична.
За тях, това значи дълги часове твърдоглав труд и някои сложни решения.
Млада жена, която работи в склад на Amazon в Съединени американски щати, разказва по какъв начин кара стотици километри, с цел да остави детето си с неговия татко за целия коледен сезон. Нейният график не дава ѝ оставя опция тя да се грижи за него.
Тя разгласява фотография на себе си и детето си в колата им в група във Фейсбук.
От BBC са получили достъп до групата, която има 20 000 членове, където служащите на Amazon разискват работата, живота и изискванията на труд в структурите на компанията.

Amazon упорства, че заплаща едни от най-високите заплати в брашна и изискванията на труд в складовете им са доста положителни.

Джеф Безос, изпълнителен шеф и до скоро най-богатият човек в света, се опълчи на апелите за обединяване.
Групата във Фейсбук обрисува комплицирана картина във компанията.Много хора споделят, че се опасяват да не бъдат уволняване.
Някои, само че не доста от групата наподобява са удовлетворени от работата си, доста хора оцветяват ежедневната и сурова рутина с черен комизъм, миймове и видео клипове – все признаци на отчаянието на работа. Понякога споделят положителни вести за промоции или шефовете непринудено им купуват пица.

Един консуматор е разгласил видео онлайн от последните митинги в слад в Стейтън Айлънд, в който протестиращите се оплакват от неприятни условия на труда.

Първият коментар под него гласи: „Те ще съберат имената на протестиращите и тези, които надават писък, до шест месеца няма да работят в Amazon“. Демократично, а?

Други акцентират, че наподобява не е имало огромна навалица, като някои споделят, че са съгласни със сантимента, че е „глупаво“ да стачкуват.

Amazon сподели пред BBC: „По-малко от петима сътрудници на Amazon участваха в протестното събитие в Стейтън Айлънд с всичките ни над 4500 чиновници на цялостен работен ден. Беше явно, че външна организация употребява нашите постройка и конструкция и идните празници, при които продажбите на дребно скачат, а надлежно и работата, с цел да увеличи личната си известност и да популяризира дезиннформация“.


„Не повече от пет смъртни случая на работа“?!
Една жена в отпуск, заради гибел на непосредствен е загрижена дали няма да остане без работа, когато се върне, тъй като не е сигурна какъв брой пъти е позволено тя да „напуска“ работа (в неплатен отпуск) за фамилни погребения. Тя търси съвет в групата. Един консуматор дава отговор „Не повече от пет смъртни случая“.

Amazon дава отговор: „Служителите имат опция за потребление на неплатен отпуск и сами избират по кое време и защо да го разпределят, в случай че желаят“.

Друг чонек от групата твърди, че заплащането му е единствено 20 $ за работа спомагателен ден отвън графика, до момента в който при неявяване заради заболяване, от заплатата му се одържат 198 $!

Друга жена разказва претърпяна автомобилна злополука, до момента в който е пътувала за работа. След дълготрайно болнично лекуване, тя се свързва с компанията, с цел да покаже документите си за освобождение от работните задания и да „докаже“ на мениджъра HR, че има основателни аргументи да не е на работа.

Въпреки че лекарят ѝ предписва отмора в леглото от два до четири дни, дамата споделя, че е била посъветвана да се върне при своя управител и да стартира промяната си, четири часа откакто е била лекувана. Ако това не се случело, отсъствието ѝ щяло да се смята за неплатен отпуск, без значение че е заради заболяване.

При искане на коментар по този случай, Amazon съобщи, че не може да разяснява съответни случаи без имена и BBC реши да не разкрива самоличността на хората от групата, които са се оплакали.

Постът на дамата получава разбъркан отговор. Една друга служителка ѝ споделя, че би трябвало да заведе правосъден развой, казвайки ѝ, че най-вероятно шефовете ще ѝ предложат съглашение, откакто тя отнесе въпроса до съда.

Друг обаче споделя, че тя е използала всичките си дни заплатен отпуск и поради това няма право да ѝ бъде заплащано отсъствието, без значение че е заради общо заболяване.
Това, което никой не споделя, е, че тя би трябвало да отнесе случая си до работническия съюз.
Наскоро на посещаване в център за осъществяване на летището в Манчестър, публицист попита генералния управител Нойл Травис за какво компанията му толкоз много се афишира срещу работническото обединяване.

„Ние осигуряваме водещи в бранша заплати и компенсации и се занимаваме непосредствено с нашия екип. Предпочитаме да чуем непосредствено от тях във връзка с това дали има някакви проблеми или нещо, което желаят да споделят с нас, дали има нещо, с което можем да им помогнем или да създадем за тях“, сподели той пред журналиста.

„Имаме конгрес, който показва хората в постройката. Предпочитаме просто да водим директни диалози с хората, които работят тук, и това беше сносно признато и почетено от нашите екипи.“

Обединеното заседание на GMB на Обединеното кралство сподели за отговора на господин Травис: „Шефовете на Amazon заравят главите си в пясъка, в случай че мислят, че тук няма проблем. Условията са ужасяващи“.

„Техният конгрес явно не е подобаващ за пространство за свободно изложение на служащите. Amazon би трябвало да заобиколи масата GMB и да разиска методите да създадат работните си места по-безопасни и да дадат на чиновниците си право на самостоятелен глас.“

Amazon парира, описвайки съюза като „самоцелни критии с огромен интерес да популяризират дезинформация по адрес на Amazon“.

„Истината е, че Amazon към този момент предлага възнаграждение водещо в промишлеността, всеобхватни изгоди, както и безвредна и съвременна работна среда.“
Произшествия и произшествия


Искането за независимост на информацията, изпратено до изпълнителния шеф на Англия по въпросите за здравето и сигурността и споделено от Би Би Си, допуска, че известията за съществени произшествия на уеб страницата на летището в Манчестър са се удвоили през последните три години – от 10 през 2016 – 2017 на 22 през 2018 – 2019 година

Докладите включват случаи на нарушавания в костите на служащите в резултат от рухвания, удари, разтърсвания, както и редица психични и психологични проблеми, подбудени от изискванията на труд, на които са подложени.
Междувременно в Съединени американски щати нарастват доказателствата, че изискванията на труд могат и има по какъв начин да бъдат усъвършенствани.
Комитетът за ръководство на сигурността и здравето на Ню Йопк споделя в своя скорошен отчет Time Off Task, че чиновниците на дистрибуционния център в Стейтън Айлънд са били насърчавани да работят по-бързо и да лимитират почивките, което е предизвикало физическа болежка в 66% от 145-те интервюирани служащи.и

Amazon отхвърля изследването като „предубедено“ като съобщи, че 145 служащи за тях не са представителна извадка.

Но извънреден отчет от техническия уеб страница Gizmodo допуска, че личните данни на Amazon, показани на OSHA, разкриват „ потресаващи “ проценти на пострадвания в склада.

Според един юрист те са по-високи от междинните за страната хранилища и браншове, за които е известно, че са рискови, като събиране на боклуци и полицейска активност.
В отговор Amazon съобщи пред BBC, че „ моментната фотография на записите от пострадвания “ е подвеждаща, добавяйки, че влага доста в сигурност.
„Има трагично равнище на незадоволително записване на произшествия и недобър надзор на сигурността в целия отрасъл. Ние разпознахме това през 2016 година и започнахме да заемаме нападателна позиция във връзка с регистрирането на пострадвания и работни произшествия, без значение какъв брой огромни или дребни са били те, защото слагаме сигурността и здравето на чиновниците си преди всичко.“

Миналия месец служащ умря в склад на Amazon в Охайо. Въпреки че Били Фойстър е имало предходно сърдечно заболяване и няма съмнение, че гибелта му е породена от работата там, се твърди, че колапсът му първоначално е останал неусетен, а сътрудниците му са били накарани да си правят работата и да не се занимават с него.

Във Фейсбук групата, която BBC проучва, хората, които настояват, че са работили дружно с него, споделят, че преди седмица той е посетил здравната клиника на склада, оплаквайки се от мощни болки в гърдите, само че не му е даден отпуск по здравни аргументи.

Amazon декларира, че са „дълбоко наскърбени от загубата на един от нашите чиновници. Били Фойстър претърпя персонален медицински случай на работното място и загуби схващане.“ Тук редица консуматори се питат – фактът, че служителя е имал персонални здравословни проблеми, оправдава ли това, че Amazon е една безчуствена компания, която гълтам служащи на конвейер?

На стената на центъра по осъществяване на поръчките на летището в Манчестър е изобране работна пчела – знак на самия Манчестър от 1800-те години, когато градът е бил цялостен с текстилни фабрики, нормално описвани като „кошери на работа“, дружно с служащите – пчелите.
Работните пчели


Центровете за осъществяване на Amazon са еквивалента на текстилните фабрики на цифровата промишленост и неоспоримо изискванията на труд в тях са доста по-добри, в сравнение с тези в старите текстилни хранилища.

Освен това, центърът е доста по-автоматизиран, в сравнение с чакаме. Няма я психичната картина на стотици хора, прегърбени над работни станции – в действителност има доста повече роботи, в сравнение с хора, на етажа, който журналистът на BBC получава опция да посети.

Наскоро Тръмп разкритикува Amazon, че се възползва от извънредно облагодетелствано състояние от страна на Американските пощи и прикани държавния пощальон да наложи спомагателни такси за техни колета, защото съгласно него, Джеф Безос и вложителите на Amazon натрупат изобилно благосъстояние на гърба на американеца. Освен това, компанията е изправена пред редица антитръстови следствия, дружно с останалите софтуерни колоси, а от своята страна бива разследвана и за сигурността на продаваните артикули, както и за качеството и надеждността на продуктите, които предлага. Наскоро бяха свалени стотици продукти, които по някакъв метод са позволени в платформата, само че надалеч не дават отговор на стандартите за сигурност и надзор, които би трябвало да ползват.
Огледай Amazon


Главният управител господин Травис показва, че компанията организира обществени туристически обиколки, като членовете на обществото и учениците са поканени да видят изискванията на работа с очите си, в случай че решат да работят там.


За това е добре да имаме поради, че Коледа не е празник за всички. Джордж Монбио, прочут английски публицист, споделя във връзка безумието на Коледната консуматорска просвета:
Няма нещо, от което да имат потребност, което към този момент да не имат, нито даже да желаят. Затова им купете дрънкулка на английската кралица със слънчево захранване; чесачка за корем; посребрена чашка за сладолед; „ занимателна “ надуваема проходилка за възрастни; пластмасова електрическа играчка на име „ Псуващата костенурка Тери “; или – и намирам това за някак показателно – карта на света за изчегъртване с монета.

На първия ден след Коледа те наподобяват занимателни, на втория – скучни, срамни на третия и така нататък На двадесетия към този момент са на боклука. За тридесет секунди подозрително развлечение или хедонистичен тласък, който трае не повече от поемане на никотин, използваме материали, които ще окажат въздействие върху идните генерации.

В своя филм „ История на нещата “, Ани Леонард разкрива, че от материалите, извиращи от консуматорската стопанска система, единствено 1% остават в приложимост шест месеца след закупуването им. Дори движимостите, които сме очаквали да устоят, скоро биват обречени на заличаване – поради планувано застаряване (бързо повреждане) или общоприето застаряване (ставайки немодерни).

Но доста от продуктите, които купуваме, изключително по Коледа, не могат да излязат от приложимост. Този термин планува загуба на полза, до момента в който те не са от изгода още през цялото време. Тениска с вградена дръм машина; говореща касичка с лика на Дарт Вейдър от Междузвездни войни; калъфка за Айфон във формата на ухо; охладител за един кен бира; електронен обезвъздушител за вино; отверка с вградено дистанционно управление за телевизор; паста за зъби с усет на бекон; танцуващо куче: не се чака никой да ги употребява, камо ли да ги огледа след Коледа. Те са проектирани да провокират благодарности, може би смях, а след това да бъдат изхвърлени.

Безсмислието на даден артикул се мери с дълбочината на неговите въздействия. Редките материали, комплицираните електроники и силата, нужни за направата и превозването, са преплетени, втъкани и комбинирани в примес от чиста повърхностност. Когато вземем поради изкопаемите горива, които извличаме от други страни, производството и потреблението са виновни за повече от половината от въглеродния диоксид, който произвеждаме. Унищожаваме планетата, с цел да вършим термометри за баня със слънчево зареждане и настолни „ луди голфаджии “.

Изпечете им торта, напишете им стихотворение, целунете ги, разкажете им анекдот, само че спрете да унищожавате планетата, единствено с цел да кажете на някой, че ви е грижа за него. Всичко което показвате е, че не ви е.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР