Поръчки за малко под 26 млн. лв. очакваха днешното първично

...
Поръчки за малко под 26 млн. лв. очакваха днешното първично
Коментари Харесай

Почти 26 млн. лв. интерес към IPO-то на българската Dronamics

Поръчки за малко под 26 млн. лева чакаха днешното първично обществено предложение на българския стартъп за товарни безпилотни самолети Dronamics, се схваща от известие на Българската фондова борса.

Родната компания предложи на пазара 5 334 081 броя акции при цена от 1,10 лева за брой. Минути след процедурата стана ясно, че презаписването е било съвсем 4,5 пъти. В резултат от сполучливото предложение особено основаната компания Dronamics Capital набра съвсем 5,9 млн. лева

" Инвеститорите поддържаха бъдещата смяна в международния бизнес модел на въздушния транспорт на товари, която ще пристигна на крилете на Dronamics. ", разяснява доцент доктор Маню Моравенов, изпълнителен шеф.

Очаква се през идната седмица компанията да показа в България своя първообраз на дрона Black Swan, който е кадърен да транспортира 350 кг товар на разстояние до 2500 км на до 80% по-ниска цена спрямо който и да е действителен аероплан, съгласно компанията. Основен фокус на услугата са доставки за електронната търговия, фармация и товари изискващи бързи доставки.
 Dronamics ще си партнира с летище
Dronamics ще си партнира с летище " София " за представянето на първия български безпилотен аероплан

Споразумението сред оператора на летище София и Dronamics също по този начин планува съдействие при демонстрации на полети
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР