Поръчката за строителство на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Рудозем –

...
Поръчката за строителство на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Рудозем –
Коментари Харесай

17,4 млн. лв. ще струва ГКПП Рудозем-Ксанти

Поръчката за строителство на Граничен контролно-пропускателен пункт (ГКПП) Рудозем – Ксанти и подходен път до него към този момент е оповестена. Неин възложител е регионалният шеф на Смолян Недялко Славов.
Прогнозната стойност на обекта е 14 526 000 лева без Данък добавена стойност (или 17 431 200 лева с ДДС).
Подходният път е с дължина към 800 метра. Той е продължение на републиканския второразреден път II-86 с три ленти за придвижване – две по 3,50 метра, една по 3 метра и два банкета по 1.50 метра
В зоната на Граничен контролно-пропусквателен пункт ще се оформят и благоустроят две площадки. Ще се изградят три административни здания, две контролни кабини, площадка за мобилен рентген, публични тоалетни, здравен надзор, хале за щателна митническа инспекция, заслон с железна покривна структура и осова автомобилна везна за обслужване на Граничен контролно-пропусквателен пункт.
Ще се изградят три обособени пътни трасета с по четири независими ленти за придвижване.
Срокът за осъществяване на обекта е една година.
Кандидатите би трябвало да са вписани в Централния професионален указател на строителя за осъществяване на градежи с обсег, отговарящ на типа на градежа, предмет на публичната поръчка, както и на категорията му.
През последните три години би трябвало да е осъществил общ оборот не по-малко от 28 000 000 лв. без Данък добавена стойност, оборот в сферата предмета на поръчката не по-малко от 14 000 000 лв. без Данък добавена стойност. Това значи изпълнени действия за не по-малко от 7 млн. лева при строителство или ремонт на пътища и 7 млн. лева от строителство или ремонт на здания.
Срокът за подаване на офертите е 2-ри юли, а на идващия ден ще се отварят.
Планираните действия ще са в осъществяване на план „ Aiming at Improving Cross - Border Accessibility “ с акроним „ CrossBo “ по стратегия ИНТЕРРЕГ V-A „ Гърция – България “ 2014 – 2020.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР