Поръчката за чистенето на София няма да доведе до сериозни

...
Поръчката за чистенето на София няма да доведе до сериозни
Коментари Харесай

Спорната поръчка за чистенето в София ще затвърди статуквото в бизнеса

Поръчката за чистенето на София няма да докара до съществени разбърквания в бизнеса с боклука. Кандидатите за търга за 435 млн. лв. са все познати играчи, а от в този момент е съвсем несъмнено, че консорциуми, в които влизат компании към " Титан " и братята Кирил и Георги Домусчиеви, ще продължат да събират отпадъците, мият и метат улиците и тротоарите за още 5 години.

Румен Гайтански, прочут като Вълка, също се пробва да вземе публично огромен дял от бизнеса с боклука в столицата. С две свои компании той кандидатства за обслужването на 11 от 24-те столични региона. В момента публично сдруженията на Гайтански нямат контракти с общината, само че действително работят в града, въпреки и на много по-малка територия.

Офертите на участниците в поръчката за чистенето, оповестена месеци преди локалните избори и в разгара на лятото, бяха отворени във вторник. Търгът провокира рецензии от всички съществени съперници на сегашния кмет и претендент за нов мандат на поста Йорданка Фандъкова. Причината е, че такава огромна поръчка – една от най-големите в Столична община - се разиграва тъкмо преди изборите.

Участниците обаче не са изненада. Повечето от тях и сега правят тази активност в София или през годините са имали контракти с локалната власт или са взели участие и в предишни процедури.

" Титан " съвсем без конкуренция
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР