Поръчката е публикувана на 14-ти ноември. Крайният срок за подаване

...
Поръчката е публикувана на 14-ти ноември. Крайният срок за подаване
Коментари Харесай

МВР с обществена поръчка за 20 мобилни камери за 2 млн. лв. без ДДС

Поръчката е оповестена на 14-ти ноември. Крайният период за подаване на предложения е 9-ти декември. Тя включва: доставка, апаратура, конфигуриране, настройване, тестване и стартиране в деяние на цялото съоръжение и програмен продукт. Очаква се консолидиране с автоматизирани осведомителни системи на Министерство на вътрешните работи и предаване на данни за генериране на електронен фиш. Предвижда се образование на работещите с устройствата чиновници на Министерство на вътрешните работи, както и техническа поддръжка и гаранционно обслужване на устройствата.

 

Машините за надзор на скоростта би трябвало да обгръщат най-малко три пътни ленти. Необходимо е да правят годно премерване на скорост, снимане, документиране и различаване на регистрационните номера на не по-малко от 95% от всички МПС, които са направили нарушавания.

 

От Министерство на вътрешните работи желаят устройствата да засичат нарушавания на скоростта на транспортни средства в диапазона от 30 до 300 км/ч когато и да е на денонощието. Камерите би трябвало да засичат нарушителите при промяна на пътната лента, както и шофиране наоколо (паралелно или един зад друг). Необходимо е да записват и случаите на разминаване (изпреварване), а също и при придвижване в лента за наложително (аварийно) прекъсване на автомагистрала.

 

Другото изискване в публичната поръчка, е машините да съхраняват най-малко 40 000 снимани нарушавания, както и да работят най-малко осем часа със лична батерия. Устройствата ще съхраняват данните на всички минали транспортни средства, в това число и тези без открити нарушавания - в това число регистрационен номер, дата, час, място и посока на придвижване. Министерство на вътрешните работи показва, че заличаване на файлове не може да става от оператор през потребителския интерфейс, без да са трансферирани всички данни в автоматизираната осведомителна система на ведомството.

 

За последните две години това е втора социална поръчка за устройства, които да наблюдават за извършители на скоростта. Справка на Българска телеграфна агенция на уеб страницата на Агенцията за публични поръчки демонстрира, че

 

През август 2021г., по времето на Бойко Рашков, също е оповестена процедура за 2 566 666.67 лева без Данък добавена стойност. Тя е за доставка на 56 стационарно-преносими уреди за надзор на скоростта. Те са с сходни спецификации като в актуалната социална поръчка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР