Поръчка за разширение на Специалния дом за временно настаняване на

...
Поръчка за разширение на Специалния дом за временно настаняване на
Коментари Харесай

Над 1.3 млн. лв. отиват за разширяване на Центъра за настаняване на чужденци в Любимец

Поръчка за уголемение на Специалния дом за краткотрайно настаняване на чужденци (СДВНЧ) в Любимец разгласи Дирекция " Миграция " към Министерство на вътрешните работи. Тя е на стойност 1 323 555 лева без Данък добавена стойност, а средствата са обезпечени по Механизма за незабавна финансова помощ към фонд " Убежище, миграция и интеграция ".
Целият парцел на убежището в хасковския град е 13 декара, а разширението ще е върху повърхност от 2,9 дка, южно от съществуващия център за настаняване. Той е предопределен за чужденци, които обитават нелегално в България и на които е издадена заповед за депортиране, респ. заповед за експулсиране. Според изменението на Закона за чужденците в България (2011 г.) Гранична полиция няма право да настанява в Специалния дом чужденци, подали молба за протекция на границата.

Задържаните чужденци, които подадат молба за протекция, би трябвало да бъдат освободени и трансферирани към центровете на Държавната организация за бежанците. Единственото изключение за настаняването в Специалния дом е за съпроводените и непридружените деца със период до 3 месеца.
Разширението ще се прави в три стадия, като поръчката, оповестена от дирекция „ Миграция “, е за два от стадиите.
Първият обгръща премахването на два склада, кучкарник, ГСМ, разглобяване на седем подземни цистерни и 4 стоманени резервоара. Предвидено е създаване на бетонова ограда към площадката с 3 м височина и ажурна железна ограда за паркинга.

Вторият стадий е създаване на контролно-пропусквателен пункт, две охранителни кули, сградни ВиК-отклонения, махленски канал, надстройка на охранителна ограда – 2 метра бодлива тел, периметрова защита, плътна сигнализация и маркировка.
Специалният дом за краткотрайно настаняване на чужденци в Любимец бе открит на 15 март 2011 година от тогавашния министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР