Поръчка за онколекарства на стойност почти 1,3 млрд. лева с

...
Поръчка за онколекарства на стойност почти 1,3 млрд. лева с
Коментари Харесай

Поръчка за онколекарства на стойност 1,3 млрд. лв. обяви здравното министерство

Поръчка за онколекарства на стойност съвсем 1,3 милиарда лв. с Данък добавена стойност разгласи Министерството на здравеопазването. Рамковото съглашение ще е за интервал от две години - от 1-ви януари 2020-та до 31-ви декември 2021-ва година, и касае доставка на противотуморни медикаменти за 203 лечебни заведения в страната.
Медикаментите в листата са съгласно получените от тях поръчки за наименования и количества.
Поръчката е разграничена на две обособени позиции. Първата е на стойност съвсем 700 млн. лева с Данък добавена стойност, а втората – близо 491 млн. лева с Данък добавена стойност. Единствен аршин за избор на реализатор е „ най-ниска цена “, а офертите ще се отварят на 9-ти октомври .
Припомняме, че съгласно разпореждане от юни 2015 година министърът на опазването на здравето е Централен орган за покупки в бранш „ Здравеопазване “.
В осъществяване на предоставените му функционалности посредством електронната система той е провел процедура по събиране на поръчки за двугодишния интервал от 203 лечебни заведения – държавни и общински лечебни заведения, сложни онкологични центрове, държавни и общински лечебни заведения за психиатрична помощ, центрове за незабавна здравна помощ и други
В документите на Министерство на здравеопазването се показва, че в границите на провеждания вътрешен конкурентен избор/допълване на оферта ще бъдат заявявани количества съгласно настоящите потребности на всяко лечебно заведение - възложител . То от своя страна не е длъжно да съобщи за доставка цялото контрактувано количество, а колкото са действителните му потребности, без да надвишава контрактуваното количество .
Изисква се всяка доставка да се извърши до 7 календарни дни след приемане на поръчка от съответното лечебно заведение, а незабавните доставки – до 6 часа.
Лечебното заведение може да откаже приемането на медикаментите, в случай че в деня на тяхното идване или приемане остатъчният период на валидност е по-малък от избрания най-малък. Изисква се остатъчният период да е не по–малък от 50% от периода, разгласен от производителя. При доставка на лекарствени артикул с по-кратък от контрактувания период на валидност се дължи наказателна клауза, като се изключи незабавните доставки.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР