„Поръчка от бизнесмени, окупирали Община Хасково, или от чужди служби

...
„Поръчка от бизнесмени, окупирали Община Хасково, или от чужди служби
Коментари Харесай

Делян Добрев пита Елена Йончева дали тя работи за чуждо разузнаване

„ Поръчка " от предприемачи, окупирали Община Хасково, или от непознати служби по линия на енергетиката – по този начин депутатът от ГЕРБ Делян Добрев си изяснява новите обвинявания на Елена Йончева от Българска социалистическа партия, че свързани с него компании са спечелили милиони от публични поръчки в Хасково.

С голям брой документи в ръка, той разяснява събитията към процедурите, за които се твърди, че са облагодетелствали негови близки.

„ Ако напишете „ Елена Йончева " в „ Google " и превключите на „ Изображения " половината фотоси ще са мои ", разяснява Добрев и запита за какво националният представител от Българска социалистическа партия няма досега и един законопроект в актива си.

Бившият министър на собствен ред стартира с въпросите към Елена Йончева: „ Тя извършва ли поръчки на трима предприемачи в Хасково, които са „ завладяли " хасковския кмет и той към този момент не е кмет на ГЕРБ? Един от тези предприемачи стои на стола на кмета, в това число физически – кметът стои на конферентната маса, в наличието на двамата се викат общински чиновници и им се слагат задания ".

Не стана ясно кой е предприемачът, само че ексминистърът сподели, че става дума за човек, непосредствен до Иван Стаматов, с който градоначалникът Добри Беливанов беше на екскурзия в чужбина.

Втората догадка на Добрев за абсурда се вижда от това запитване: „ Г-жа Йончева чиновник ли е на избрани служби в България и в чужбина? Изпълнява ли поръчка на български или непознати служби за дискредитирането ми поради енергийни планове, които няма да се случат, в случай че аз съм ръководител на енергийната комисия в Народното събрание? "

Той извади и фотоси от предизборната акция на Българска социалистическа партия в Хасково. На тях се вижда млад мъж, който бил „ непрекъснат компаньон " на Елена Йончева по време на деянията. „ Знае ли, че този господин има присъда в Испания и, доколкото знам, е излежавал присъда за измами? Какво е правил през предизборната акция – за кой контингент е отговарял този господин? ", попита Добрев.

По думите му мъжът няколко пъти си е сменял името и последното било Борис Архондев.

Той сподели и имения, в които, по думите му, Йончева е живяла по време на акцията. Според „ Капитал " тези парцели са на банкера Цветан Василев.

Елена Йончева отхвърли да се включи по телефона и да отговори на въпросите, които Делян Добрев й зададе.

„ Благодарение на госпожа Йончева излезе, че поръчките са нещо неприятно в Хасково, а с помощта на тях се реализираха най-ниските цени в България ", уточни той.

Делян Добрев отбрани и братовчедка си Росица Гаргова, като уточни, че тя е била отличена с премия за най-хубав финансист от Националното съдружие на общините, а с експлоадирането на абсурда „ Кумгейт " и изострянето на връзките с кмета Добри Беливанов, всички фрагменти на ГЕРБ са напуснали Община Хасково.

Добрев добави, че „ Еко Традекс Груп ", в която миноритарно присъединяване има брачният партньор на първата му братовчедка – Даниел Гаргов, е почнала сериозната си активност с социална поръчка още преди идването на ГЕРБ на власт – за реорганизация на бунище за 10 млн. лева през 2006 година в Смолян, с кмет Дора Янкова (днес – народен представител от БСП). В следствие има и различен контракт със същата община през 2009 година

На този декор, в Хасково „ Еко Традекс Груп " имала няколко изгубени огромни търга в Хасково през последните години, а извоюваните били след изтеглянето на фрагментите на ГЕРБ от общината.

Гаргов, който по смисъла на закона не е обвързвано лице с Делян Добрев, има и 1/3 присъединяване в друга компания – „ Форуком ", която е дала заем на бащата на някогашния министър за построяването на цех за пелети. Депутатът акцентира, че заемът е с 8% рента, всичко издигнато и цялото останало имущество са гаранция и на този стадий родителите му не могат дори да покриват главницата по задължението.

„ Вие като теглите заем да вършиме бизнес, къде отивате – при другар да ви даде пари или в банка, където имате прочут ", изясни решението точно заемът да е точно от „ Форуком ", а не от друга финансова институция.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР