Популярното уеб издание The Washington Post съобщи, че президентът на

...
Популярното уеб издание The Washington Post съобщи, че президентът на
Коментари Харесай

Доналд Тръмп подписа указа за създаването на американски космически войски

Популярното уеб издание The Washington Post заяви, че президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е подписал указа за основаването на галактическите сили Space Force . В формалното си изказване пред публицистите Тръмп сподели, че Америка би трябвало да е готова.

Сега ръководителят на Пентагона би трябвало да приготви съответния законопроект, който да бъде импортиран за потвърждаване в Конгреса. Основната задача на новите галактически войски е сдържането на експанзията в космоса и отбраната на ползите на Съединени американски щати в галактическото пространство.

Космическата армия ще стане шестият тип въоръжени сили на Съединени американски щати. Новите войски ще се управляват от цивилно лице, подчинено на министъра на военновъздушните сили. Космическите сили ще се занимават със секретни сателитни системи, отбранителни галактически интервенции, разполагането на датчици за вписване изстрелването на ракети от Земята и други. Според Тръмп, основаването на новия вид войски е предпочитана задача за националната сигурност на страната.



Според политическите анализатори, това решение на президента на Съединени американски щати е обвързвано с новата конкуренция във въоръжаването. През месец юни предходната година Тръмп съобщи, че Съединени американски щати е водач в космоса и няма да разреши на Китай, Русия и която да било друга страна да изпревари Америка. А през месец август 2018-та година вицепрезидентът Майк Пенс публично разгласи, че стартира основаването на новия жанр войски.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР