Популярното приложение за женско здраве Femm всява съмнения в контрацептивите

...
Популярното приложение за женско здраве Femm всява съмнения в контрацептивите
Коментари Харесай

Антиаборт фондация финансира приложение, препоръчващо неефективна контрацепция

Популярното приложение за женско здраве Femm всява подозрения в контрацептивите и се финансира от католически акции срещу гей хората и срещу абортите. Това демонстрира следствие на в. " Гардиън ". Приложението е свалено 400 хиляди пъти от основаването си през 2015 година и има консуматори в Европа, Съединени американски щати, Африка и Латинска Америка, настояват основателите му.

Голяма част от финансирането му идва от частни донори, измежду които фондацията Chiaroscuro, която се финансира от американския предприемач и реакционер Шон Фийлър. Фондацията му е подкрепяла и сегашния вицепрезидент на Съединени американски щати - евангелиста Майк Пенс, а той самият е подлагал на критика републиканците, че не са забранили аборта.

Текстовете във Femm настояват, че хормалната контрацепция може да е нездравословна за здравето на дамите и че " естественият " метод за предотвратяване от бременност е те да наблюдават менструалния си цикъл. Според Центъра за надзор и предварителна защита на заболяванията обаче това е минимум ефикасният способ - с към 76% резултатност.

Цитираната в него доктор Линдзи Рърко (която има лиценз да работи като общопрактикуващ доктор, а не като гинеколог) пиша, че " страничните резултати " на контрацептивните хапчета са " причиняване на заболявания и утежняване на здравето ".

Разкритието на " Гардиън " идва в миг, в който в Съединени американски щати се ускори активизмът срещу абортите. 16 щата са приели или обмислят извънредно строги ограничавания, а Алабама забрани прекратяването на бременност даже при обезчестяване, блудничество или тежки увреждания на плода.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР