Популярното приложение за изкуствен интелект ChatGPT, разработено от OpenAI, в

...
Популярното приложение за изкуствен интелект ChatGPT, разработено от OpenAI, в
Коментари Харесай

ChatGPT е обект на разследване от Федералната търговска комисия

Популярното приложение за изкуствен интелект ChatGPT, създадено от OpenAI, сега се проверява от Федералната комерсиална комисия (FTC) заради опасения, че може да е предизвикало щета на физически лица, като е популяризирало погрешна информация.

FTC ревизира по-специално дали OpenAI е взела участие в лъжливи практики, които биха могли да навредят на положителното на потребителите. Един от аспектите на следствието включва оценка на ограниченията, подхванати от OpenAI за понижаване на риска от генериране на подвеждащи или унизителни изказвания за действителни лица.

Председателят на FTC Лина Хан изрази угриженост по отношение на неналичието на инспекции на извличането на данни, осъществявано от приложения, основани на изкуствен интелект, като ChatGPT.

Случаите на откриване на сензитивна информация или появяването на погрешни и оскърбителен изказвания породиха опасения по отношение на измамите и заблудите.  

Някои критици обаче настояват, че юрисдикцията на FTC при решаването на такива въпроси е неразбираема, защото може да се навлезе в областта на свободата на словото и да излезе отвън пълномощията на организацията.

FTC има необятни пълномощия да контролира нелоялни и лъжливи бизнес практики, които биха могли да навредят на потребителите. Критиците считат, че под управлението на Хан организацията от време на време е превишавала пълномощията си, както се вижда от неотдавнашното отменяне от федерален арбитър на опита на FTC да попречва придобиването на Activision Blizzard от Microsoft.

Главният изпълнителен шеф на OpenAI Сам Олтман призна следствието на FTC и изрази готовността на компанията да сътрудничи. Въпреки че може да не е несъмнено дали FTC има пълномощия във връзка с клеветата, пълномощията на организацията се простират до подвеждаща реклама и дезинформация, обвързвана с търговски практики.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР