Популярността на вятърната енергия се нараства всеки денци много фирми,

...
Популярността на вятърната енергия се нараства всеки денци много фирми,
Коментари Харесай

Разработиха принципно нова вятърна турбина

Популярността на вятърната сила се нараства всеки денци доста компании, участващи в проектирането на вятърни турбини, се пробват да основат нови, по-мощни модели. Изобретателят и създател на компанията Katru Eco-Energy Варан Сурешан решил да направи нещо кардинално ново.

Вместо инсталирането на великански турбини, той предложил да се употребяват създадените от компанията му ветрогенератори, които могат да уловят вятъра от разнообразни направления.

Моделът наименуван IMPLUX не е належащо да се обръща. Той разполага с хоризонтално ситуирани лопатки, сложени на отвесна ос. Конструкцията на системата кара проникналия в нея вятър да се изкачва нагоре, като по този метод завърта ротора.

Такава вятърна турбина има единствено един преносим детайл и създава по-малко звук спрямо стандартните системи. Освен това, тя е безвредна за птиците и наподобява по-привлекателна.

В момента основания първообраз е с потенциал от 2 киловата, само че в бъдеще компанията възнамерява да пусне модели с мощ от 4 до 10 киловата.

Първите модели би трябвало да се появят на пазара в средата на 2012 година

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР