Популярността на руските облигации сред чуждестранните инвеститори може да ги

...
Популярността на руските облигации сред чуждестранните инвеститори може да ги
Коментари Харесай

Русия разчита на една последна крепост срещу санкциите на САЩ

Популярността на съветските облигации измежду задграничните вложители може да ги направи уязвими, в случай че глобите на Съединени американски щати наложат всеобща ликвидация. Москва обаче счита, че това е най-хубавата застраховка за страната против бъдещи санкции.

" Може би в случай че нашият пазар беше по-изолиран, вероятността от наказания върху държавния дълг би била по-висока. Последните събития удостоверяват, че е било вярно да се избере планa преди няколко години да се интегрира съветският пазар в интернационалния ", изясни пред Bloomberg Константин Вишковски, началник на отдела по дълга на министерството на финансите.

 Алуминият нарастна рекордно след новите наказания на Съединени американски щати
Новите наказания против Русия провокираха рекордно повишаване на един метал

Въпреки рестриктивните мерки металът ще откри път към международния пазар

За момента това мнение значително се споделя и от Съединени американски щати. Министерството на финансите във Вашингтон предложи да не се подхваща така наречен нуклеарна алтернатива за санкциониране на съветските държавни скъпи бумаги, защото това би било прекомерно нездравословно за американските вложители.

Чужденците притежаваха рекордните 34% от неизплатения дълг на Русия в рубли, преди колапсът да изпрати облигациите в най-лошата им седмица за повече от година. Инвеститорите разтовариха дългите позиции, опасявайки се, че досегашните най-тежки наказания в Съединени американски щати вършат всички активи уязвими.

Вашингтон разшири наказванията, включвайки голям брой олигарси и компании, свързани с съветската страна, което накара вложителите да се откажат от акциите на огромни обществени компании като United Co. Rusal . BlackRock, Stone Harbor Investment Partners и JPMorgan Chase са трите най-големи притежателя на съветски дълг с вложения на обща стойност към 4.9 милиарда $, съгласно данните на Bloomberg.

 Чужденците държаха рекордно висок дял на рубловите облигации преди разпродажбата
Чужденците държаха рекордно висок дял на рубловите облигации преди разпродажбата

" Всичко е допустимо "

" За страдание, геополитическата обстановка сега е такава, че всичко е допустимо. Не можем да изключим нищо, само че видяхме заключенията на финансовото министерство на Съединени американски щати за съветския дълг, което демонстрира ниска възможност за въвеждане на такива наказания ", сподели Вишковски.

Вицепремиерът Аркадий Дворкович счита, че Съединени американски щати работят " ирационално " и Русия в действителност би трябвало да бъде подготвена за наказания върху дълга си. Руските облигации към този момент бяха подложени на напън, откакто законопроект, импортиран в Конгреса този месец, предложи да се забранят покупко-продажбите с държавния дълг на Москва. Пазарът върна някои от загубите, откакто министърът на финансите на Съединени американски щати Стив Мнучин съобщи, че е срещу сходен ход.

Въпреки че волатилността от предходната седмица бе изострена от продажбите на непознатите вложители, съветското министерство на финансите не счита да постанова ограничения за ограничение на интернационалните активи.

" Пазарът ни е отворен и имаме удоволствието да имаме такава разнообразна инвеститорска база ", означи Вишковски.

 Санкциите против Русия доведоха до тайнствен спад на швейцарския франк
Санкциите против Русия доведоха до тайнствен спад на една от най-сигурните валути

Руските олигарси изтеглят парите си от Швейцария

Затягане на примката?

Министерството на финансите на Съединени американски щати твърди в собствен отчет, че разширението на глобите за нов съветски държавен дълг и деривати ще дестабилизира пазарите и ще се разпростре отвън Русия, оказвайки " отрицателни резултати върху световните финансови пазари и бизнеса ".

Според Ричард Сегал, старши анализатор в Manulife Asset Management в Лондон, възможностите на наказания на Съединени американски щати против съветския дълг понижават, изключително след развихрилата се волатилност в последните дни.

" Правителството на Съединени американски щати от известно време показва, че не желае този вид интервенция на пазара. Реакцията на Русия е много лимитирана и намекът за контрасанкции е посърнал ", съобщи Сегал.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР