Популярността на президента на Франция Еманюел Макрон продължава да спада

...
Популярността на президента на Франция Еманюел Макрон продължава да спада
Коментари Харесай

Макрон с най-нисък рейтинг от началото на мандата си


Популярността на президента на Франция Еманюел Макрон продължава да спада и доближи най-ниското си ниво, откогато той встъпи на президентския пост. За това свидетелстват резултатите от допитване до обществеността, направено от службата Ifop (ИФОП) и оповестено през днешния ден в „ Журнал дьо Диманш “.

„ Удовлетворени “ от активността на президента са едвам 40% от французите, което съставлява спад с един процентен пункт за месец. Недоволни от Макрон са 58% от запитаните, до момента в който през май те бяха 57%. Най-висок индикатор на утвърждение Макрон реализира през юни 2017 година, когато в негова поддръжка се изрекоха 64% от французите.

Особено огромно е недоволството от Макрон измежду възрастните хора (над 65 г.): при тях известността му за месец е спаднала от 46% на 38%. На първо място това е обвързвано с решението на президента да увеличи специфичния данък, въведен през 1991 година и представляващ отчисления от приходите, положението и вложенията, отделяни за финансиране на системата за обществено обезпечаване. По ниво на приходи в хазната на френската страна този данък се подрежда на второ място след Данък добавена стойност.

В аналогична обстановка след година на власт се оказаха и някои предходни френски президенти. Показателят при социалиста Франсоа Оланд бе 26%, а при десноцентриста Никола Саркози – 36%. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР