Популярността на мобилните операционни системи iOS и Android е твърде

...
Популярността на мобилните операционни системи iOS и Android е твърде
Коментари Харесай

iOS става по-непопулярна в Европа

Популярността на мобилните операционни системи iOS и Android е прекомерно друга на огромните пазари, в това число Съединени американски щати, Европа и Китай, сочат данни на анализаторите от Kantar за септември тази година.

Делът на епълската платформа нараства в Съединени американски щати с 5 процентни пункта на годишна база, достигайки 39,7%. Именно на американския пазар Apple има максимален напредък, съгласно разбора на Knatar, представен от TechNews.

В същото време делът на Android в Съединени американски щати е намалял през септември до 60,1% на годишна база, само че бележи растеж по отношение на предходните месеци. На останалите значими пазари платформата на Гугъл господства изрично.

Така да вземем за пример, в Китай делът на iOS е към 18,8%, като записва леко повишаване по отношение на септември предходната година, когато е бил 17,3%. В Германия пък iOS губи пазарен дял и заема 16,2% от пазара, до момента в който Android има 83%.

Въобще, на всички огромни пазари в Европа се следи оттегляне на iOS. Делът на епълската платформа в Испания е 7,1%. Най-нисък обаче е делът на iOS на пазара в Бразилия, определян от Kantar на едвам 3,8%.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР