Популярността на консервативната партия на канцлера Ангела Меркел и нейните

...
Популярността на консервативната партия на канцлера Ангела Меркел и нейните
Коментари Харесай

Преднината на Меркел за изборите достигна необратимите 18 пункта

Популярността на консервативната партия на канцлера Ангела Меркел и нейните сътрудници от Бавария доближи 40% измежду гласоподавателите 10 седмици преди парламентарните избори. Според социолозите няма късмет главните съперници - ръководещите в коалиция с Меркел социалдемократи - да наваксат изоставането си.

Данни на организация " Форса " (Forsa) от 10-14 юли, оповестени в Берлин, демонстрират, че недоволството от погромите от анархисти по улиците на Хамбург на срещата на Г-20 в Хамбрг на 7-8 юли не са се отразили на поддръжката за Христиан-демократическия съюз и Христиан-социалния съюз.
Популярността на ХДС-ХСС е достигнала най-високото ниво след решението ѝ от септември 2015г. да отвори границите за близо 1 милиона мигранти, потеглили през Балканите към Централна и Западна Европа.

Докато консерваторите са добавили 1 пункт към поддръжката си, тази за ГСДП понижава и към този момент е 22%. Това значи, че сега партията е по-непопулярна от изборите през септември 2013г., когато събра 25.7% от гласовете.

Според Манфред Гюлнер, ръководителят на " Форса ", не се чака изоставането на социалистите с 18 пункта да бъде наваксано до вота на 24 септември.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР