Популярността на италианското правителство достигна рекордни нива. Това показва ново

...
Популярността на италианското правителство достигна рекордни нива. Това показва ново
Коментари Харесай

Правителството на Италия рекордно популярно

Популярността на италианското държавно управление доближи рекордни равнища. Това демонстрира ново социологическо допитване, оповестено от в. " Кориере каузи Сера ".

Кабинетът на премиера Джузепе Конте е възприеман позитивно от 61 на 100 от италианците, което е с 4 процентни пункта повече от юни, демонстрира изследването на публичното мнение на " Ипсос ".

Това е най-високият рейтинг, откогато държавното управление встъпи в служба през септември 2019 година, написа създателят на допитването Нандо Панончели.

Личната известност на Конте също се е повишила с два пункта до 65 %, което е напълно покрай върха от 66 на 100, регистриран през април, прецизира Панончели.

Проучването е извършено върху извадка от 1000 души на 22-23 юли, тъкмо след срещата на върха на Европейския съюз на 21 юли за фонд за възобновяване след вируси, обсъждан като огромна победа за Италия.

Конте сподели пред Народното събрание, че страната е на линия да получи съвсем една трета от 750-милиардния (874-милиардов) фонд на Европейски Съюз, еднакъв на 209 милиарда евро заеми и дотации.

Анкетата обаче не беше всички положителни вести за премиера.

Той сподели, че дясната съпротива, образувана от Лигата на Матео Салвини, Forza Italia от Силвио Берлускони и Италианските братя Джорджия Мелони, към момента изпреварва държавните партии.

Твърди се, че те са на 48 %, като Братята на Италия набъбнаха по-специално с 18 %, което е съвсем две точки по отношение на юни, против 43,9 % за четирипартийната ръководеща коалиция.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР