Популярността на френския президент Еманюел Макрон продължава да се топи,

...
Популярността на френския президент Еманюел Макрон продължава да се топи,
Коментари Харесай

Популярността на Макрон продължава да се топи

Популярността на френския президент Еманюел Макрон продължава да се топи, което е спомагателен проблем за администрацията му след поредицата от оставки на министри и скандал през лятото с негов бодигард.

Само 29% от французите през септември са задоволени от работата на Макрон спрямо 34 на 100 през предишния месец и 39% през юли, демонстрира ново изследване на Ifop за Le Journal du Dimanche.

Подкрепата за Макрон е ниска в множеството социологически проучвания.

Бившият капиталов банкер завоюва президентските избори с 66,1% с предизборните си обещания да модернизира втората най-голяма стопанска система в еврозоната, само че доста гласоподаватели - от консервативни пенсионери до служащи с ниски приходи, се оплакват, че политиките му най-вече са в интерес на бизнеса и богатите.

Макрон получи сериозен удар по-рано този месец след изненадващата оставка на министъра на околната среда Никола Юло, известен някогашен деятел и ефирен водещ. На 18 септември вътрешният министър Жерар Колон, един от най-приближените на Макрон, разгласи проекти да се кандидатира за кмет на Лион през 2020 година

В изследването, извършено на 14-22 септември, са взели участие 1 964 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР