Популярността на френския президент Еманюел Макрон продължава да пада и

...
Популярността на френския президент Еманюел Макрон продължава да пада и
Коментари Харесай

Рейтингът на Макрон се срина

Популярността на френския президент Еманюел Макрон продължава да пада и доближи най-ниското си равнище, откогато той е отпред на страната. Данните са на база изследване, извършено от Ifop и оповестено в днешното издание на вестник Le Journal du dimanche.

Едва 40% от французите са „ удовлетворени” от дейностите на президента. Недоволните обаче са 58%. За съпоставяне, през месец май този % е бил 57%. Най-доволни французите са били от Макрон през юни 2017 година – 64%.

Съгласно изследването, най-недоволни от политиката на Макрон са хората на възраст над 65 години. Сред тях известността на президента се е намалила от 46% на 38%. Основната причина за това е решението на Макрон да увеличи специфичния налог, съществуват от 1991 година, който приспада част от приходите и благосъстоянието и насочва средствата към системата за обществено обезпечаване. В данъчната система на Франция този налог е вторият по доходи след Данък добавена стойност.

Пад има и в рейтинга на премиера Едуар Филип – от 45% през месец май до 42% през месец юни. 54% от французите не са удовлетворени от него. Най-високата известност той е имал през юни 2017 година 64%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР