Популярният видеопортал измести Apple от първото място в САЩМилеаниалите са

Популярният видеопортал измести Apple от първото място в САЩМилеаниалите са ...

YouTube е най-магнетичната услуга за младежите.


Популярният видеопортал измести Apple от първото място в САЩ

Милеаниалите са най-привързани емоционално към YouTube (източник: YouTube)

Видеопорталът YouTube привлича емоционално все повече младежката аудитория, сочат свежи данни от изследване на Brand Intimacy сред потребители в САЩ, Мексико и ОАЕ. Влиянието на YouTube расте за сметка на Apple, показва проучването.

Миналата година младите хора от поколение Y (т.нар. милениали) бяха привързани най-силно към Apple, докато YouTube заемаше трето място. Новите данни за потребителските нагласи показват, че видеопорталът е най-магнетичен за милениалите, а Apple слиза на второ място.
още по темата
Трета позиция заема услугата за видео стрийминг Netflix, която миналата година беше едва на девето място. В Топ 10 попадат още Disney, Nike, Target, Xbox, PlayStation, Google и Walmart.

Интересен факт е, че геймърската конзола PlayStation влиза в списъка на мястото на Amazon, която въпреки огромната популярност на бранда не попада в Топ 10 в последното проучване.

От челните места изпада и Nintendo, макар че именно тази конзола беше най-продавана в САЩ през миналата година. Изследването на Brand Intimacy е проведено сред жителите на САЩ, Мексико и ОАЕ.

Източник: technews.bg