Популярният в ъндърграунда автоджамбазин Даниел Стоев, по прякор Близнака, се

...
Популярният в ъндърграунда автоджамбазин Даниел Стоев, по прякор Близнака, се
Коментари Харесай

Легендарна ъндърграунд фигура отърва затвора!

Популярният в ъндърграунда автоджамбазин Даниел Стоев, по прякор Близнака, се размина единствено с условна присъда, откакто беше хванат при блестяща спецакция на бургаските криминалисти зад кормилото на непознато БМВ в ж.к. "Изгрев ". Бургаският областен съд постанови 3-годишна присъда за Близнака, която обаче е отсрочена с 5-годишен изпитателен период, защото врачанинът не е осъждан досега, написа "Флагман ".

Даниел обаче има голям брой арестувания за обири на коли. Той е закопчан на 15 август 2016 година на паркинг в ж. к. "Изгрев ", откакто е наблюдаван към месец от проверяващите. Близнака е хванат на обяд, тъкмо преди да възпламени първокласното БМВ, което единствено ден по-рано отмъкнал от Поморие. При обиска криминалистите намерили в Близнака ръкавици и ключ, който бил особено програмиран на място за отварянето на немската марка коли. Той имал съизвършител, който обаче остава неразкрит.

Стоев бил толкоз добър, че успявал да отключи колите за по-малко от минута, твърди изданието. Той употребявал способ като този на други посочени за митове в кражбите на лимузини по Южното Черноморие - Валентин Стойков-Пахама и Божидар Благоев-Даката.

След ареста на Близнака от полицията оповестиха, че той работи в съучастничество с други мъже от Враца, които гастролират в Бургаски район през дейния летен сезон. Предпочитаната марка коли на бандата била БМВ, като Стоев се специализирал в отнемането им и последващото им укриване. За превозването на откраднатите коли нормално се употребявали регистрационни табели, отмъкнати от други МПС.

Групата е разследвана за кражбите на близо 15 автомобила БМВ с задгранична регистрация от висок клас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР