Популярният уеб сайт Petri съобщи, че корпорацията Microsoft работи върху

...
Популярният уеб сайт Petri съобщи, че корпорацията Microsoft работи върху
Коментари Харесай

Операционната система Windows Lite на Microsoft може да е убиецът на Chrome OS

Популярният уеб уебсайт Petri заяви, че корпорацията Microsoft работи върху нова операционна система, основана на ядрото на сегашната Windows 10. Преди към година тя бе известна под кодовото име Windows Core OS, само че в този момент планът носи ново име. Според появилата се неофициална информация, новата операционна система ще се споделя Windows Lite .

Новата Windows Lite ще бъде пряк съперник на Chrome OS и версията на iOS за таблети . Новата операционна система на Microsoft е предопределена за преносими компютри и таблети, ще работи с приложенията от Microsoft Store, както и с приложения, особено основани за нея. Новата Оценка за съвместимост ще бъде доста лека, а работещите под нейното ръководство мобилни устройства ще бъдат непрестанно свързани с интернет. Тя ще демонстрира уведомленията и известията, идващи във фонов режим, напълно като смарт телефоните и таблетите с Оценка за съвместимост Android и iOS.

Petri не изключва Microsoft да се откаже от марката Windows в нейното име и може да я показа като напълно нова Оценка за съвместимост. Въпреки че ядрото ще е от Windows 10, тя ще има напълно различен потребителски интерфейс.

Windows Lite е доста рискова стъпка и демонстрира, че Microsoft в вероятност е подготвен да се откаже от продукта, с който се асоциира в очите на всеобщия консуматор.

Microsoft и по-рано правеше опити за основаването на опростена и лека операционна система. Но Windows RT се провали, а устройствата с Windows 10 S по този начин и не станаха известни.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР